Κρίσεις αξιωματικών Λιμενικού Σώματος:   Σε υπαρχηγό προήχθη ο Γιάννης Αργυρίου -Αποστρατεύτηκε ο Νίκος Αρμπουνιώτης

Με την αποστρατεία του Υποναυάρχου Νικόλαου Αρμπουνιώτη, ενός εκ των πλέον ικανών αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος που πέρασαν ποτέ από την περιοχή μας αλλά την ανάδειξη του υποναυάρχου Γιάννη Αργυρίου στη θέση του υπαρχηγού, σημαδεύτηκαν οι κρίσεις ανώτατων αξιωματικών του Λ.Σ. που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη αυτές τις μέρες.

Πιο συγκεκριμένα, στην ηγεσία του σώματος, παραμένει ο  Γιάννης Αργυρίου, με τη διατήρησή του στον βαθμό του Υποναυάρχου ο οποίος και αναλαμβάνει Υπαρχηγός.

Εκτός  βρίσκονται από χθες το απόγευμα ο ένας εκ των δύο Υπαρχηγών (ο Αντιναύαρχος Αθανάσιος Ντούνης) και δύο διοικητές των κεντρικών λιμεναρχείων Πειραιά (Αρχιπλοίαρχος Ανδρέας Θεοφίλου) και Ελευσίνας (Αρχιπλοίαρχος Αλέξανδρος Λαγουρός) o oποίος είχε διατελέσει και Διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου του Αρχηγού του Λ.Σ. Σταμάτη Ράπτη.

Το  Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής έτους 2019 και αποφάσισε αρχικά να παραμείνει στη θέση του ως Υπαρχηγός ο Αντιναύαρχος κ. Θεόδωρος Κλιάρης ενώ αποστρατεύτηκε ο έτερος Υπαρχηγός κ. Αθανάσιος Ντούνης.

Ο Υποναύαρχος κ. Γιάννης Αργυρίου που παρέμεινε  διατηρητέος στον βαθμό του
Ο Υποναύαρχος κ. Γιάννης Αργυρίου που παρέμεινε διατηρητέος στον βαθμό του

Στο βαθμό των Υποναυάρχων διατηρητέοι κρίθηκαν οι Χαράλαμπος Αϊβαλιώτης, Ιωάννης Αργυρίου, Κωνσταντίνος Πουλής, Αναστάσιος Βαρελάς ενώ ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους κρίθηκαν οι Ιωάννης Κοντόπουλος και Νικόλαος Αρμπουνιώτης.

Εντός της ημέρας αναμένεται να αποφασιστεί ποιος θα είναι ο έτερος Υπαρχηγός του Λ.Σ. Διατηρητέος κρίθηκε και ο Υποναύαρχος (τεχνικός) Ιωάννης Ζήκας.

Στο βαθμό του Αρχιπλοιάρχου διατηρητέοι κρίθηκαν οι Παναγιώτης Σπανός, Αγησίλαος Αναστασάκος, Αλέξανδρος Θεοφανόπουλος, Γιώργος Περδικούρης, Βασίλειος Μάμμης, Δημήτριος Σούλος, Σπυρίδων Κοντομάρης, Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, Νικόλαος Ισάκογλου, Γεώργιος Αλεξανδράκης, Γεώργιος Καραγεώργος, Ιωάννης Αργυράκης και Αλέξανδρος Τσελίκης. Αντιθέτως ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους κρίθηκαν οι Αλέξανδρος Λαγουρός, Παναγιώτης Στουρνάρας, Ανδρέας Θεοφίλου και Ιωάννης Ρουσάκης.

Επιπλέον αποφασίστηκε να τερματίσει τη σταδιοδρομία του ο Αρχιπλοίαρχος (τεχνικό) Στυλιανός Μπέλλας και αντιθέτως διατηρητέος ο Αρχιπλοίαρχος (Υγειονομικό) Νικόλαος Σοφούλης.

Ο Υποναύαρχος κ. Νίκος Αρμπουνιώτης  που αποστρατεύτηκε
Ο Υποναύαρχος κ. Νίκος Αρμπουνιώτης που αποστρατεύτηκε