Το Junior Festival επιστρέφει!

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο ΑΟ Κολοσσός διοργανώνει το αναπτυξιακό τουρνουά Junior Basketball Festival, για αθλητές και αθλήτριες ηλικίας έως έντεκα ετών.

Η διοργάνωση, η οποία είναι διαρκείας και θα διεξαχθεί στα σαββατοκύριακα 6-7/4, 20-23/4 και 2-5/5, πραγματοποιείται με τη στήριξη του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τελεί υπό την αιγίδα της Τοπικής Επιτροπής ΕΟΚ Δωδεκανήσου.

Οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων θα πρέπει να αποσταλούν έως και τις 31 Μαρτίου ενώ οι ηλικιακές κατηγορίες έχουν ως εξής:
Super mini αγοριών (γεν. 2008-09)
Super mini κοριτσιών (γεν. 2006 και νεότερα)
Pro mini αγοριών (γεν. 2010-2011)
Junior αγοριών (γεν. 2012 και νεότερα).

Η συμμετοχή των παικτών /τριών είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ και θα γίνεται με δελτίο της ΕΟΚ ή πιστοποιητικό γέννησης με φωτογραφία, θεωρημένα από γιατρό, ή με ονομαστική κατάσταση και έτος γέννησης των αθλητών /τριών, επίσης θεωρημένη από γιατρό.

Οι αγώνες θα διεξάγονται με τέσσερις περιόδους των 10 λεπτών (καθαρών) και θα κρατείται μόνο χρόνος, χωρίς σκορ. Δεν θ’ αγωνίζεται ομάδα με λιγότερους από δέκα αθλητές /τριες ενώ θα γίνεται υποχρεωτικά αλλαγή πεντάδας κάθε πέντε λεπτά. Σύστημα διεξαγωγής των αγώνων ορίζεται το man to man στο μισό γήπεδο.