Πρωταθλητής και πολλά  περισσότερα ο Ροδιακός

Ένα πρώτο αποτέλεσμα όπως αυτό, το οποίο γεύονται σήμερα, περίμεναν οι άνθρωποι του Διαγόρα όταν το περασμένο καλοκαίρι αποφάσιζαν να θέσουν υπό τη σκέπη τους τον Ροδιακό.

Τα παιδιά της εφηβικής ομάδας και κυρίως αυτά, που είχαν χάσει, λόγω ηλικίας, το δικαίωμα συμμετοχής σ’ αυτή, βρήκαν αυτό που έλλειπε και λείπει σε αμέτρητα άλλα της κατηγορίας τους. Δεκαοκτώ με είκοσι επίσημα παιχνίδια τη σεζόν, ρυθμό, σταθερότητα και μαζί τη δυνατότητα να συνεχίσουν να ωριμάζουν ποδοσφαιρικά, μέσα από τη συμμετοχή τους έστω και στο πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας, το οποίο εν τέλει κατέκτησαν.

Οι νεαροί του Ροδιακού «ψήθηκαν» απέναντι σε ποδοσφαιριστές μεγαλύτερης ηλικίας, σωματικά πιο δυνατούς, πιο έμπειρους και υπό συνθήκες ενίοτε δύσκολες και ακατάλληλες, που όμως τους βοήθησαν να «σκληραγωγηθούν».

Ο προπονητής των πρωταθλητών, Τάκης Μπεκιάρης, χαρακτήρισε τη σεζόν απόλυτα επιτυχημένη, όχι τόσο επειδή κλείνει με την κατάκτηση του τίτλου (ο ίδιος τη βλέπει ως επιβράβευση των κόπων των παιδιών του), αλλά διότι πέτυχε τα ζητούμενα του αρχικού πλάνου.

Όπως επισήμανε ο νεαρός τεχνικός, Διαγόρας και Ροδιακός λειτούργησαν ως ένα σώμα και μία ψυχή και έτσι θα συνεχίσουν (άλλωστε, πρόεδρός του είναι ο υπεύθυνος των ακαδημιών, Μιχάλης Κρίγκος), ανεξάρτητα από το αν ο «γηραιός» προβιβαστεί στη Football League και κληθεί να δημιουργήσει ομάδα Κ 19.

Ο Ροδιακός θα κατέβει κανονικά στο επόμενο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας, διατηρώντας τον ρόλο του ζωτικής σημασίας «σκαλοπατιού» που έχει, από το περασμένο καλοκαίρι, για τα παιδιά του Διαγόρα, τα οποία θα συνεχίσουν να παρακολουθούνται στενά από τον προπονητή Πέτρο Ρουτζιέρη και τους συνεργάτες του.

Μάλιστα, οι πιτσιρικάδες του Ροδιακού δεν θα σταματήσουν τις δραστηριότητές τους μετά τη λήξη του πρωταθλήματος σε δύο αγωνιστικές. Ο Τάκης Μπεκιάρης έχει ήδη κανονίσει η κάθε Δευτέρα να είναι μέρα φιλικού με τους αναπληρωματικούς του «γηραιού».