Πραγματοποίηση διάλεξης  με την Αγγελική Γιαννικοπούλου

Το Παράρτημα ΟΜΕΡ Ρόδου της Ελληνικής Επιτροπής Προσχολικής Αγωγής, συνεχίζοντας την πολυετή πορεία και δράση του, είχε την τιμή και τη χαρά να φιλοξένησει την κ. Αγγελική Γιαννικοπούλου, διακεκριμένη καθηγήτρια Παιδικής Λογοτεχνίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τετάρτης 13 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία διάλεξη στο Ίδρυμα Σταματίου με ομιλήτρια την κ. Αγγελική Γιαννικοπούλου.

Το θέμα της διάλεξης ήταν “Tο ΜΠΛΕ στο εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο: Φιλαναγνωστικές δράσεις”. Με αφορμή ένα χρώμα, το μπλε, και ένα μέσον, το εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη λογοτεχνία, την τέχνη, αλλά και ολόκληρο το συναρπαστικό κόσμο που μας περιβάλλει.

Μια εξαιρετική παρουσίαση-προσέγγιση με μεγάλο ενδιαφέρον και καινοτομία που καθήλωσε τους ακροατές. Το κοινό αποτέλεσαν εκπαιδευτικοί προσχολικής και δημοτικής εκπαίδευσης, φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων καθώς και πανεπιστημιακοί καθηγητές και καθηγήτριες.

Οι τελευταίοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση δηλώνοντας την εκτίμησή τους στο πρόσωπο και το έργο της επί 13 χρόνια συναδέλφου τους στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο.

Το υλικό που χρησιμοποίησε η κ. Γιαννικοπούλου  για την παρουσίασή της έχει αναρτηθεί και είναι ελεύθερης πρόσβασης στο blog του Παραρτήματος http://omeprodos.blogspot.com/.

“Ευχαριστούμε το Ίδρυμα Σταματίου για τη φιλοξενία στο χώρο του και τον John Markantonis για την κάλυψη της εκδήλωσης” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Παράρτημα ΟΜΕΡ Ρόδου.