Γιάννης Κοσσαρής: «Η ΕΑΚΑ έχει τεράστια ιστορία»

Γιάννης Κοσσαρής: «Η ΕΑΚΑ έχει τεράστια ιστορία»

Γιάννης Κοσσαρής: «Η ΕΑΚΑ έχει τεράστια ιστορία»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 121 ΦΟΡΕΣ

Ο προπονητής της πρωταθλήτριας Δωδεκανήσου στην κατηγορία νεανίδων, μιλάει στην «Ροδιακή» για το φάιναλ φορ στην Ιαλυσό και το μέλλον της ομάδας

Η κατηγορία των νεανίδων δεν αποτέλεσε την πιο ….πολυπληθή των φετινών πρωταθλημάτων Δωδεκανήσου, καθώς συμμετείχαν μόλις πέντε ομάδες (δύο στη Ρόδο και τρεις στον Όμιλο Νήσων), όμως τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις τίτλου δεν είναι μικρό πράγμα για ένα νησί περίπου 17 χιλιάδων κατοίκων.

Η ΕΑΚΑ είχε μία «χρυσή» φουρνιά κοριτσιών που ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ με τον Χρήστο Καλαϊτζίδη, συνέχισε με τον Σωτήρη Τσακαλίδη και φέτος ολοκλήρωσε με τον Γιάννη Κοσσαρή, αφού τέσσερα από αυτά τα κορίτσια γεννημένα το 2001, μεταξύ των οποίων και το «εκρηκτικό» δίδυμο Νίννη – Χρυσάκη, έπαιξαν για τελευταία φορά με την ομάδα νεανίδων. Η συμμετοχή τους στα προκριματικά του πανελλήνιου πρωταθλήματος τον επόμενο μήνα θα είναι η ύστατη ευκαιρία τους για διάκριση σε αυτό το επίπεδο.

Ο Γιάννης Κοσσαρής ανέλαβε φέτος τα κορίτσια της ΕΑΚΑ, με πολλά από αυτά να έχουν δικαίωμα συμμετοχής και στα τρία τμήματα (γυναίκες, νεάνιδες, κορασίδες). Η αναδιοργάνωση του συλλόγου το περασμένο καλοκαίρι δεν χαμήλωσε τον πήχη, και οι νεάνιδες έφτασαν στην τρίτη σερί κούπα τους, ακόμα και αν τα μαθήματα και τα διαβάσματα για τις πανελλήνιες δεν επέτρεψαν απόλυτη συνέπεια στις προπονήσεις, όπως η Νίννη.

«Πράγματι, τα κορίτσια που δίνουν εξετάσεις, όπως η Νίννη, έκαναν από μηδέν έως μία προπόνηση. Τα υπόλοιπα κορίτσια δουλέψανε πολύ, η Χρυσάκη για παράδειγμα βελτιώθηκε πάρα πολύ αλλά είχε πολύ άγχος και προσπαθούμε να της το αλλάξουμε αυτό. Δουλέψαμε όμως πολύ όλη τη χρονιά, ειδικά στην άμυνα είχαμε σημαντικά αποτελέσματα. Η Γεωργία (σ.σ. Γεωργαρά), που είναι κορασίδα, έκανε πάρα πολλά κλεψίματα σε όλο το πρωτάθλημα και η Σμαλιού πολλά ριμπάουντ, ειδικά στον ημιτελικό. Θέλαμε να μπούμε δυνατά και στα δύο παιχνίδια. Το καλό προβάδισμα σου δίνει πάντα έναν άλλο αέρα.

Βέβαια, στον τελικό με τον Ιπποκράτη, δυσκολευτήκαμε στο β’ ημίχρονο και εδώ πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στον κόουτς Αργυρίου που έκανε καλή δουλειά με τις παγίδες πάνω στη Νίννη. Όμως η Χρυσάκη και τα άλλα κορίτσια έκαναν αυτό που έπρεπε, παρότι χάσαμε δύο – τρία λέι απ μόνοι μας και κάναμε κάποια λάθη. Αλλά αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι, τα περιμένεις ότι θα συμβούν» εξηγεί στην «Ροδιακή» ο προπονητής της ΕΑΚΑ και προσθέτει εν όψει πανελλήνιου πρωταθλήματος: «Το επίπεδο είναι τελείως διαφορετικό. Έχουμε δυνατούς αντιπάλους και μία ομάδα πολύ ανώτερη, κατά την άποψή μου (σ.σ. Χανιά). Δεν θα πω αν θα πάμε για την πρόκριση. Στόχος μας είναι να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να κάνουμε περήφανο το μπασκετικό μας νησί».

Η ΕΑΚΑ έχει πολύ μεγάλη ιστορία στο γυναικείο μπάσκετ και οι πρόσφατες επιτυχίες της δίνουν το στίγμα ότι επανέρχονται σιγά – σιγά οι καλές εποχές. «Δεν είναι τυχαίο» τονίζει ο Γιάννης Κοσσαρής «τα κορίτσια έχουν μπασκετικό IQ αλλά πάνω απ’ όλα είναι ομάδα, παρέα, οικογένεια. Αυτό ήταν και το σύνθημά μας.
Από πίσω έρχεται μία πεντάδα κοριτσιών με πολύ ταλέντο, που είναι του 2002, και πολλές κορασίδες και παγκορασίδες. Θεωρώ ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί και την επόμενη χρονιά. Γίνεται δουλειά στις ακαδημίες, σ’ αυτό βοηθάει πολύ και η διοίκηση.

Η ΕΑΚΑ έχει τεράστια ιστορία, είναι στο DNA της το μπάσκετ».

Διαβάστε ακόμη

Για ένα «διπλό» στη Θεσσαλονίκη μετά την Πάτρα ο Κολοσσός H Hotels Collection…

Για μια θέση στην τριάδα ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος στην Καλλιθέα

Νίκη παραμονής θέλει ο Διαγόρας σήμερα

ΕΠΣ Δωδεκανήσου: Οι διαιτητές στα παιχνίδια του τοπικού

Γ’ εθνική – 32η αγωνιστική: Σήμερα ο κύριος όγκος των αγώνων

Οι συμμετοχές για τους «Πιγκουίνους» στους κολυμβητικούς αγώνες της Χαλκίδας

Το νέο σημερινό πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα… πιτσιρίκια παίζουν μπάσκετ σήμερα