Συγκέντρωση βαθμών στιβικής ανάπτυξης στη Ρόδο

Παιδιά από 9 έως 11 ετών από συλλόγους της Ρόδου θα συμμετάσχουν στα Mini Athletics Games το Σάββατο 30 Μαρτίου στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» με διοργανώτρια την ΕΑΣ Δωδεκανήσου σε αγωνίσματα-παιχνίδια γνωριμίας με τον κλασικό αθλητισμό.

Το πρόγραμμα αυτό της  Ένωσης πραγματοποιήθηκε πέρσι επιτυχώς κι έδωσε την ευκαιρία σε προπονητές και αθλητές-αθλήτριες να δουλέψουν πραγματικά αναπτυξιακά. Έτσι, φέτος ήταν φυσικό να δοθεί συνέχεια σ’ αυτή τη σημαντική κίνηση, με τον αγώνα της 30ης Μαρτίου ν’ αποτελεί κατά σειρά φέτος τον τρίτο από τους οκτώ συνολικά.

Τα αγόρια λοιπόν, θα συμμετάσχουν στα 50μ. παλίνδρομο με αντικείμενα, τα 200μ. βάδην, τα 600μ. ανωμάλου ομαδικού δρόμου τη ρίψη vortex και τη formula. Τα κορίτσια θα έχουν στο πρόγραμμά τους τα 50μ. παλίνδρομο με αντικείμενα, τα 600μ. ανωμάλου ομαδικού δρόμου, το άλμα σε ύψος στο σκάμμα με «ψαλιδάκι», τη σφαίρα 1κ. και τη formula.

Η ΕΑΣ δεν προχωρά στην έκδοση αναλυτικών αποτελεσμάτων ανά αθλητή-αθλήτρια για τις κατηγορίες αυτές, αφού είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει στις συγκεκριμένες ηλικίες αλλά προκύπτουν από τις επιδόσεις των παιδιών οι βαθμοί που κατανέμονται ανά σύλλογο για τη θέση του στη γενική κατάταξη.

Πώς προκύπτουν οι βαθμοί:
- Ομαδική Συμμετοχή και επίδοση.    
Συμμετοχή & επίδοση μέχρι 5 αθλητές –αθλήτριες: 2 Βαθμοί
Συμμετοχή & επίδοση μέχρι 10 αθλητές –αθλήτριες: 6 Βαθμοί
Συμμετοχή & επίδοση μέχρι 15 αθλητές –αθλήτριες: 10 Βαθμοί
Συμμετοχή & επίδοση από 16 και πάνω: 15 βαθμοί

- ΔΥΟ Βαθμοί επίσης για κάθε ομάδα που θα έχει συμμετοχή αθλητή-αθλήτριας-σε αγώνισμα-αθλητική δραστηριότητα.

- Ταχύτητα, Δρομικό, Αντοχή και Σκυτάλη Formula.
Βαθμολογούνται οι (4) τέσσερις πρώτες θέσεις ως εξής:  1η7β., 2η5β., 3η4β., 4η3β., στην συνέχεια 2β. από την 5η θέση μέχρι την 10η και 1β. οι υπόλοιποι. Στη συνέχεια προστίθενται όλοι οι βαθμοί για την ομαδική κατάταξη του αγωνίσματος.

- 50μ. παλίνδρομο: Εκκίνηση όρθια θέση και αφήνει ο αθλητής -αθλήτρια αντικείμενο στα 10 μ. και επιστρέφει. Παίρνει άλλο αντικείμενο και το αφήνει στα 15 μ. επιστρέφοντας για να τερματίσει.
200μ. δρόμος βάδην: Εκκίνηση όρθια θέση και βάδην μέχρι τα 100μ. με επιστροφή για τερματισμό.

- 600μ Ανώμαλος Δρόμος Ομαδικό: Στο χόρτο σε ορθογώνια διαδρομή 200μ. τρέξιμο 3 στροφές. (Θα βγει ο Μ.Ο. όλων των χρόνων των παιδιών για να βγει η ομαδική κατάταξη).

Προσπάθειες στα άλματα
Άλμα σε ύψος με ψαλίδι:
2 προσπάθειες για κάθε ύψος σε χαμηλό στρώμα ή σκάμμα (τεχνική ψαλίδι). Τα συνολικά ύψη προστίθενται και βγαίνει η ομαδική κατάταξη.

Προσπάθειες στις ρίψεις
Ρίψη Εκπαιδευτικής Σφαίρας 1kg:
Δύο προσπάθειες και με τα δύο χέρια.

Ανάλογα με τα μέτρα ρίψης κάθε προσπάθειας γίνεται πρόσθεση των μέτρων για να βγει η κατάταξη των αθλητών-τριών. Στη συνέχεια προστίθενται τα συνολικά μέτρα κάθε αθλητή-τριας για την κατάταξη του συλλόγου στο αγώνισμα. Βαθμολογούνται οι (5) πέντε πρώτες θέσεις ως εξής: 1η 7β., 2η 5β., 3η 4β., 4η 3β., 5η 2β., και 1 β. οι υπόλοιποι μέχρι την 12η θέση. Στην συνέχεια προστίθενται όλοι οι βαθμοί για την ομαδική κατάταξη του αγωνίσματος.

ΡίψηVortex:  Όπως σταKid’s AthleticsτηςIAAF. Ανάλογα με τα μέτρα ρίψης κάθε προσπάθειας γίνεται πρόσθεση των βαθμών για να βγει η κατάταξη των αθλητών-τριών. Στην συνέχεια προστίθενται οι συνολικοί βαθμοί κάθε αθλητή-τριας για την κατάταξη του συλλόγου στο αγώνισμα. 1η7β., 2η5β., 3η4β., 4η3β., 5η2β., και 1β. τα υπόλοιπα σωματεία.