Αποχαιρέτισε το πανελλήνιο  η «Καπνοβιομηχανία»

Ένα «στείρο» τέταρτο οχτάλεπτο κράτησε εκτός επόμενης φάσης του πανελλήνιου πρωταθλήματος μπάσκετ Λυκείων το 3ο ΓΕΛ Ρόδου που αποκλείστηκε χθες το πρωί με 43-35 από το Πυθαγόρειο ΓΕΛ Σάμου.

Στο κλειστό γυμναστήριο Σιταποθηκών στο Κερατσίνι, οι πρωταθλητές Δωδεκανήσου ξεκίνησαν καλά το ματς και προηγήθηκαν 12-5 ωστόσο οι Σαμιώτες ισορρόπησαν το παιχνίδι στη συνέχεια (18-19), μετατρέποντας τον αγώνα σε ντέρμπι.

Το ελαφρύ προβάδισμα που πήραν οι αντίπαλοι, η «Καπνοβιομηχανία» δεν μπόρεσε να το ανατρέψει καθώς πέτυχε μόλις ένα καλάθι (στον αιφνιδιασμό με τον Τριανταφύλλου) στην τελευταία περίοδο ενώ οδήγησε το ΓΕΛ Σάμου κατ’ επανάληψη στη γραμμή των βολών.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι πρωταθλητές Βορείου Αιγαίου πέτυχαν ένα γκολ φάουλ και δέκα(!) βολές στο τέταρτο οχτάλεπτο ενώ οι μαθητές / αθλητές του Φίλη Ξυπολιτά ήταν αντιθέτως πολύ άστοχοι από τη γραμμή.

Οι πόντοι της ομάδας στο χθεσινό παιχνίδι είχαν ως εξής: Βιτζηλαίος 8(2), Μπόζιτς 10, Κωνστάντουρας 2, Τριανταφύλλου 6, Κωνσταντάκης 5(1), Μακρής 4, Κατσιδώνης, Καραϊσαρίδης, Σεχρεμέλης, Πηδιάκης, Μπόζιος, Τριντής.

Στο ΣΕΦ οι μαθητές

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης η ομάδα μπάσκετ του 3ου ΓΕΛ Ρόδου παρακολούθησαν το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπάγερν για την Ευρωλίγκα ενώ χθες είχαν προγραμματίσει να δουν και το ματς του Παναθηναϊκού με την Μπασκόνια.

Ωστόσο, ο αποκλεισμός τους από το πανελλήνιο πρωτάθλημα τους άλλαξε τα σχέδια.