Ρόδος: Καταδικάστηκε 46χρονη για την ηρωίνη στον φούρνο μικροκυμάτων

Ρόδος: Καταδικάστηκε 46χρονη για την ηρωίνη στον φούρνο μικροκυμάτων

Ρόδος: Καταδικάστηκε 46χρονη για την ηρωίνη στον φούρνο μικροκυμάτων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 819 ΦΟΡΕΣ

Ούτε μέρα δεν κατάφερε να μειώσει στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, την ποινή φυλάκισης των 4 ετών που της είχε επιβληθεί πρωτόδικα!

Ο λόγος για 46χρονη από την Αθήνα η οποία είχε συλληφθεί στη Ρόδο, όταν μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων που παρέλαβε, εντοπίστηκε πακέτο με περίπου μισό κιλό ηρωίνη!

Η σύλληψη της 46χρονης, έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, και σε βάρος της ασκήθηκαν βαρύτατες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για τις οποίες τον Οκτώβριο του 2014 βρέθηκε στο εδώλιο του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου (Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου) όπου και είχε κριθεί ένοχη με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και της είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 4 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά της απόφασης αυτής, η 46χρονη άσκησε έφεση η οποία εκδικάστηκε χθες στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου όπου και διατήρησε την πρωτόδικη ποινή, η οποία όμως μετατράπηκε προς 5 ευρώ την ημέρα.

Στην ίδια δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και άλλα τρία άτομα, ένας Έλληνας το όνομα του οποίου αναγράφονταν ως ο αποστολέας στο δέμα που περιείχε την ηρωίνη και ήρθε στο νησί μας με την μεταφορική εταιρεία, ένας αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής ο οποίος φέρεται ως το άτομο που έδινε τις κατευθύνσεις στη διακίνηση των ναρκωτικών, και ένας ακόμα νεαρός Έλληνας που φέρεται να συναντήθηκε με την 46χρονη στη Ρόδο πριν την σύλληψή της και να του έδωσε άγνωστη ποσότητα ηρωίνης. Σημειώνεται πως και οι τρεις συγκατηγορούμενοί της είναι αγνώστων λοιπών στοιχείων και γίνονται έρευνες για την ταυτοποίησή τους από τις διωκτικές αρχές.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, προσωπικό του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου εντόπισε στις 19 Ιουνίου 2014 το απόγευμα την 46χρονη και καθώς ήταν γνωστή (είχε ξανασυλληφθεί στο παρελθόν) και ήταν ύποπτη για μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, της έγινε έλεγχος και εντοπίστηκαν στην κατοχή της:

• Μια πλαστική συσκευασία που περιείχε ποσότητα ηρωίνης βάρους 496 γραμμαρίων
• Δυο κινητά τηλέφωνα
• Αποδείξεις-αποκόμματα εισιτήριων διαφόρων μέσων μεταφοράς από και προς την Αθήνα.

Ακολούθησε έρευνα παρουσία Δικαστικού λειτουργού σε δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμενε η κατηγορουμένη όπου βρέθηκαν ένας φούρνος μικροκυμάτων, καθώς και ένα ψαλίδι και ένα μαχαίρι με υπολείμματα ηρωίνης.

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας και την αξιολόγηση των στοιχείων της υπόθεσης εξακριβώθηκε ότι η δράστιδα ενεργώντας κατ’ εντολήν του Αλβανού, μετέβη αεροπορικός στη Ρόδο στις 17-06-2014 και παρέλαβε από μεταφορική εταιρεία, ως δέμα, το φούρνο μικροκυμάτων, μέσα στον οποίο υπήρχε κρυμμένη η ηρωίνη.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι, η 46χρονη έχοντας σκοπό να διακίνηση-εμπορευτεί την ηρωίνη στο νησί της Ρόδου ήρθε σε επαφή με ημεδαπό στον οποίο παρέδωσε άγνωστη ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας.
Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε η κα Μιράντα Λαού.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου