Συμβιβαστική λύση μεταξύ δήμου Ρόδου και εργαζομένων

Συμβιβαστική λύση μεταξύ δήμου  Ρόδου και εργαζομένων

Συμβιβαστική λύση μεταξύ δήμου Ρόδου και εργαζομένων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 548 ΦΟΡΕΣ

Για το ζήτημα της καταβολής επιδομάτων

Σε συμβιβαστική λύση κατέληξαν Δήμος Ρόδου και εργαζόμενοι αορίστου χρόνου για την καταβολή επιδομάτων για τα οποία αρχικά είχαν δικαιωθεί δικαστικά αλλά στη συνέχεια ασκήθηκε έφεση από τον Δήμο, για τυπικούς λόγους όπως ειπώθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Παρουσία εκπροσώπων των δύο Συλλόγων υπαλλήλων του Δήμου αλλά και της ΔΑΣ ΟΤΑ, η οποία υπενθυμίζεται είχε αναδείξει και το θέμα, όπως και αρκετών ενδιαφερομένων εργαζομένων, το θέμα εισήχθη στη χθεσινή συνεδρίαση εκτός ημερησίας για να παραπεμφθεί στο δημοτικό συμβούλιο με θετική γνώμη.

Ωστόσο, όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Αντιδήμαρχος, κ. Σάββας Διακοσταματίου, μετά από παρέμβαση του Συλλόγου εργαζομένων και των ενδιαφερομένων, αναβλήθηκε για την ερχόμενη Τρίτη 26 Μαρτίου οπότε και θα συγκληθεί εκτάκτως η Επιτροπή προκειμένου να επέλθει συμβιβασμός σε σχέση με τους τόκους κτλ. και να προχωρήσει στο δ.σ. για έγκριση. Κατά τη συζήτηση που έγινε στη συνεδρίαση δεν έλειψαν οι μικροεντάσεις αλλά και η έκφραση της ενόχλησης από πλευράς των στελεχών της Δημοτικής Αρχής για τα περί «εξαπάτησης» των εργαζομένων.

Σημειώνεται ότι, στους εργαζόμενους αυτούς, που είναι 209, θα καταβληθούν, άμεσα και εφάπαξ, δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας, συνολικά 386 χιλιάδες ευρώ ενώ η περικοπή που θα γίνει θα είναι της τάξεως των 20-30 ευρώ.

Όπως είπε ο κ. Διακοσταματίου, δεν υπάρχει θέμα εξαπάτησης, εξηγώντας ότι για τεχνικούς λόγους ασκήθηκε η έφεση διότι περνάει ο χρόνος μέσα στον οποίο πρέπει να την ασκήσει η υπηρεσία και μετά πρέπει να ακολουθήσει συμβιβασμός.

Χθες, λοιπόν, τους κατέστησε σαφές ότι πρέπει να υπάρξει έγγραφος συμβιβασμός, με θετική πρόταση της Οικονομικής Επιτροπής προς το δ.σ. Έτσι, βάσει των όσων συμφωνήθηκαν χθες, θα ακολουθήσει μία διαβούλευση μεταξύ των δικηγόρων των δύο πλευρών και της Δημοτικής Αρχής προκειμένου να διασφαλιστεί η πληρωμή των ανθρώπων αυτών. Διότι, όπως είπε, εάν δεν υπάρξει έγγραφος συμβιβασμός, δηλαδή εάν και αυτοί δεν δώσουν κάτι από τους τόκους για να φανεί ότι ο Δήμος κάτι κερδίζει, δεν θα μπορέσει να πληρωθεί αυτό το ένταλμα.

Ο κ. Μουτάφης
Από την πλευρά του, ο εντεταλμένος σύμβουλος και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, κ. Δήμος Μουτάφης, δήλωσε στη «Ροδιακή» για το θέμα αυτό:

«Από το Σαββατοκύριακο δημιουργήθηκε μία πολύ μεγάλη παρεξήγηση-φημολογία σχετικά με δήθεν αθέτηση των υποσχέσεων του Δημάρχου περί μη άσκησης έφεσης στην υπόθεση των αναδρομικών των εργαζομένων αορίστου χρόνου.

Πράγματι, ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε και υποσχέθηκε ότι τα αναδρομικά θα καταβληθούν άμεσα χωρίς να φθάσει η υπόθεση στο Εφετείο, με μία εφάπαξ άμεση καταβολή.

Κάποιοι βρήκαν την τυπική άσκηση έφεσης εκ μέρους του Δήμου, που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για το έδαφος κάθε συμβιβασμού του Δήμου, και έσπευσαν να χαρακτηρίσουν τον Δήμαρχο ως αναξιόπιστο παίζοντας με τις λέξεις και παρερμηνεύοντας τα λεγόμενά του.

Σήμερα (σ.σ. χθες), η Οικονομική Επιτροπή διέλυσε κάθε αμφιβολία και αμφισβήτηση των εργαζομένων, δηλώνοντας ρητά, κατηγορηματικά και ξεκάθαρα ότι το σύνολο των επιδικασθέντων ποσών θα καταβληθούν άμεσα με μία δόση, με μία ελάχιστη περικοπή που δεν θα ξεπερνάει τα 20-30 ευρώ, για τυπικούς λόγους.

Όπως βλέπετε, δημιουργήθηκε ένα θέμα από τα πουθενά χωρίς να μπορώ να καταλάβω το λόγο που τόσοι εργαζόμενοι του Δήμου αναστατώθηκαν χωρίς λόγο και αιτία, απλά και μόνο για να κάνουν κάποιοι λόγια. Έχουμε αποδείξει πάρα πολλές φορές τη συνέπειά μας ως Δημοτική Αρχή και οι εργαζόμενοι δεν χρειάζονται αυτόκλητους σωτήρες».

Διαβάστε ακόμη

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου την Τετάρτη 1η Μαΐου