Πρωταθλήτρια ναι, κυπελλούχος θα είναι άλλος!

Πρωταθλήτρια ναι, κυπελλούχος θα είναι άλλος!

Πρωταθλήτρια ναι, κυπελλούχος θα είναι άλλος!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 206 ΦΟΡΕΣ

Θύμα της φλυαρίας της κι ενός διψασμένου αντιπάλου έπεσε χθες η Ρόδος. Η ΑΕ Κως έκανε την έκπληξη, νίκησε με 1-0 και περιμένει στον ημιτελικό τον Απόλλωνα Καλυθιών. Πεντακάθαρο γκολ των «ελαφιών» ακυρώθηκε στο 20’

Τι κι αν η πρώτη δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα την παραμονή της στην κατηγορία και η δεύτερη έχει ήδη στεφθεί πρωταθλήτρια; Το κύπελλο δικαίωσε χθες τη φήμη του ως του θεσμού των εκπλήξεων μέσω της ψυχωμένης ΑΕ Κω, η οποία υποχρέωσε τη Ρόδο στη δεύτερη φετινή ήττα της με 1-0 και στον αποκλεισμό από τα ημιτελικά της διοργάνωσης!

Η ομάδα του Λεωνίδα Κούτσικα δεν «μάσησε» απέναντι στην πιο ποιοτική ομάδα του φετινού πρωταθλήματος, την κοίταξε στα μάτια και κατέκτησε την πρόκριση στην τετράδα, χάρη σε ένα πανέμορφο τέρμα του Χατζηφούντα στο 61’. Παρότι βρέθηκε αρκετά μακριά από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής, ο έμπειρος επιθετικός δοκίμασε τη «λόμπα» βλέποντας τον Ράντζα εκτός θέσης και τον αιφνιδίασε απόλυτα, στέλνοντας την μπάλα «συστημένη» στο βάθος της εστίας του!

Η αλήθεια είναι πως τα «ελάφια» ήταν η καλύτερη ομάδα στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, ήταν η ομάδα που είχε διαρκώς την πρωτοβουλία των κινήσεων ψάχνοντας το γκολ, ταυτόχρονα όμως δεν ήταν η ομάδα που έχει συνηθίσει το κοινό της. Ίσως να «άδειασε» μετά τη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου και να έχασε μέρος του κινήτρου της, ίσως να υποτίμησε την αντίπαλό της, η ουσία είναι πως η χθεσινή Ρόδος ήταν χωρίς φαντασία, φλύαρη και πέταξε στα «σκουπίδια» τις-όχι πολλές σε σύγκριση με αυτό που έχει δείξει ότι μπορεί- ευκαιρίες που δημιούργησε. Η κορυφαία όλων χάθηκε για τους φιλοξενούμενους στο 78’, όταν μετά από σουτ του Μπίσα έξω από την περιοχή, ο Ντιμιτρίεβιτς απέκρουσε ασταθώς, ωστόσο στη συνέχεια της φάσης επενέβη σωτήρια στο εξ επαφής πλασέ του Κόστα.

Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι μερίμνησαν πρώτα και κύρια για την ασφάλεια των νότων τους, πίεσαν τρέχοντας ασταμάτητα και έπαιξαν με υπομονή, περιμένοντας το λάθος που θα τους έδινε την ευκαιρία να σκοράρουν. Όταν τα κατάφεραν, υπερασπίστηκαν με πάθος το προβάδισμά τους απέναντι σε μία Ρόδο που ανέβασε «στροφές», αλλά επιθετικά δεν βρήκε τις λύσεις.

Βέβαια, η εξέλιξη του παιχνιδιού ίσως και να ήταν διαφορετική, αν κατακυρωνόταν το πεντακάθαρο γκολ της Ρόδου στο 20’. Μετά από γέμισμα από το κέντρο ο Ντιμιτρίεβιτς δεν συγκράτησε την μπάλα που έφυγε από τα χέρια του, ο Τσουλάκος πετάχτηκε και την έστειλε με πλασέ στα δίχτυα, όμως προς έκπληξη των πάντων, ο πρώτος βοηθός Θάνος έδειξε οφσάιντ (δεν υπήρχε ούτε στο γέμισμα), σε φάση που θα μπορούσε-για την ακρίβεια όφειλε- να είχε πάρει πάνω του ο διαιτητής Ωραιόπουλος.
Δεύτερος βοηθός ήταν ο Πατσιαούρας.

Αντίπαλος της ΑΕ Κω στον ημιτελικό της 3ης Απριλίου θα είναι ο Απόλλων Καλυθιών, τον οποίο θα υποδεχθεί στο Νέο Στάδιο Ανταγόρα.

Οι συνθέσεις:
ΑΕ Κως
Ντιμιτρίεβιτς, Χιούσι, Νυστάζος (57’ Κεφαλιανός Γ.), Κεφαλιανός Μ., Ηλιάδης, Ζαΐμι, Τρικοίλης, Χατζηφούντας, Κουρζής (91’ Παπανικολάου), Οχτάρας (72’ Ζιώγας), Τογρού (82’ Βασιλειάδης

Ρόδος
Ράντζα, Καντιμοίρης, Καμπούρης (55’ Χατζηπέτρος), Σουλάι, Κρητικός, Τριχάκης, Ρίκκα (60’ Νάκας), Κόστα, Κιοσέογλου (77’ Δημητριάδης), Τσουλάκος, Αμανατίδης (60’ Μπίσα)

Διαβάστε ακόμη

Με 28 μετάλλια επέστρεψαν οι «Πιγκουίνοι» από τη Χαλκίδα!

Ανατροπές προγνωστικών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυναικών

Στις εγκαταστάσεις του Κένταυρου ο πρόεδρος κι ο προπονητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας

Σε αγώνα στη Γαλλία η Ειρήνη Παπαδημητρίου Σταμπόρη

Ο διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου σε υψηλότερο επίπεδο!

Α’ Κατηγορία ΕΠΣΔ: Έμεινε και μαθηματικά ο Κλεάνθης

Μοναδικές εμπειρίες για τους Παίδες του Κολοσσού στο Μαρμαρίς

Καλή η παρουσία της Κωνσταντίνας Ρεντοπούλου στο «Hereya Open» της Σόφιας