Πόσες ομάδες πέφτουν από τη Γ’ εθνική

Πόσες ομάδες πέφτουν από τη Γ’ εθνική

Πόσες ομάδες πέφτουν από τη Γ’ εθνική

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 108 ΦΟΡΕΣ

Οι ελπίδες της Καλλιθέας για τη 10η θέση και το μπαράζ παραμονής

Τέσσερις είναι οι ομάδες που θα διεκδικήσουν τα δύο απευθείας εισιτήρια της ανόδου στη Β’ εθνική καθώς και τις δύο που οδηγούν σε αγώνες κατάταξης για σειρά προτεραιότητας προβιβασμού, σε περίπτωση που προκύψει κενή θέση στην παραπάνω κατηγορία.

Για τον υποβιβασμό, τα πράγματα δεν είναι εξίσου ξεκάθαρα καθώς πέφτει στα τοπικά ένας μεγαλύτερος – από τέσσερις – αριθμός ομάδων κι αυτή τη στιγμή από τη μέση της βαθμολογίας και κάτω όλες οι ομάδες κινδυνεύουν.

Η προκήρυξη είναι σαφής και αναφέρει ότι από τους Ομίλους του Νότου (1ος και 2ος) θα υποβιβαστούν συνολικά εννέα ομάδες. Τέσσερις από κάθε Όμιλο (όπως είναι τώρα η βαθμολογία πρόκειται για τους Καλαμάτα, Κεραυνό Αιγίου, Έσπερο Πατρών, Λέοντα, ΚΑΠ, Καλλιθέα, Έξω Παναγίτσα και Δειλινό) συν ο ηττημένος του αγώνα μπαράζ μεταξύ των ομάδων που θα τερματίσουν στη 10η θέση του Ομίλου τους (αυτή τη στιγμή είναι η Ακράτα και ο Ίκαρος Νέας Σμύρνης).

Βέβαια, η 10η Ακράτα με τον 5ο Ηλυσιακό απέχουν μόλις δύο βαθμούς και ο αντίστοιχος 10ος Ίκαρος τρεις βαθμούς από το 6ο Κορωπί. Κι απομένουν άλλες εφτά αγωνιστικές…

Προλαβαίνει το μπαράζ η Καλλιθέα;

Θεωρητικά, φυσικά και προλαβαίνει. Ρεαλιστικά, θα χρειαστεί όχι ένα αλλά μία σειρά από επαναλαμβανόμενα θαύματα.

Θέλει, καταρχάς, τρεις νίκες στα εναπομείναντα εντός έδρας παιχνίδια, με Ερμή Σχηματαρίου, Ζωγράφου και Αργοναύτη, και τουλάχιστον δύο νίκες εκτός, σίγουρα στο Δειλινό την προσεχή Κυριακή και μία είτε στο Κορωπί, είτε στη Νέα Σμύρνη (κατά προτίμηση στο δεύτερο αλλά επειδή είναι τελευταία αγωνιστική το ρίσκο είναι πολύ μεγάλο). Σύνολο βαθμών, δώδεκα και τριάντα πέντε στο σύνολο.

Την ίδια ώρα ο Ίκαρος, που έχει ένα πρόγραμμα – γολγοθά, θα πρέπει να κάνει ισάριθμες ήττες ή αν κάνει μία νίκη, να χρειαστεί οπωσδήποτε «διπλό» της Καλλιθέας την τελευταία αγωνιστική για να έχει αβαντάζ στην ισοβαθμία (με δύο νίκες).

Το πρόγραμμα των πέντε:

Ερμής (27β.)

ΒΑΟΛ (27β.)

Ίκαρος (27β.)

ΚΑΠ (26β.)

Καλλιθέα (23β.)

ΚΑΠ

Λοκρός*

Ζωγράφου*

Ερμής*

Δειλινό*

Καλλιθέα*

Αργοναύτης

Μελίσσια

Κορωπί

Ερμής

Άρης Θ.

Έξω Παναγίτσα*

Αργοναύτης*

Ζωγράφου*

Κορωπί*

Λοκρός*

Ίκαρος

ΒΑΟΛ*

Μελίσσια

Ζωγράφου

Έξω Παναγίτσα

Δειλινό

ΟΦΗ

Αργοναύτης*

Μελίσσια*

Δειλινό*

ΟΦΗ

ΚΑΠ*

Ίκαρος

Αργοναύτης

ΒΑΟΛ

Ερμής*

Καλλιθέα

ΟΦΗ*

Ίκαρος*

*οι εκτός έδρας αγώνες.

Βαθμολογία: 1) ΟΦΗ (16-3) 35β., 2) Λοκρός (15-4) 34, 3) Αργοναύτης (15-4) 34, 4) Μελίσσια (15-4) 34, 5) Ζωγράφου (13-6) 32, 6) Κορωπί (11-8) 30, 7) Άρης Θ. (10-9) 29, 8) Ερμής Σχ. (8-11) 27, 9) Βούρειος (8-11) 27, 10) Ίκαρος (8-11) 27, 11) ΚΑΠ (7-12) 26, 12) ΚΑΛΛΙΘΕΑ (4-15) 23, 13) Έξω Παναγίτσα (3-15) 20, 14) Δειλινό (0-19) 19.

*η Έξω Παναγίτσα έχει ένα μηδενισμό.

Διαβάστε ακόμη

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!

«Κλείνει» ο Καρίκης

Διαγόρας: Ματς «κλειδί» για την παραμονή