Έργα εδώ κι εκεί, για τη Λίνδο, γιατί σιωπή;

«Καταλάβαμε. Δεν χρειάζεται κάμερα πίσω από το παραβάν για να μάθουμε τι ψηφοδέλτιο θα κρατάς», ήταν η χαμογελαστή «καλησπέρα» της «Α.Ρ.», μόλις στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ακούστηκε η φωνή του Στέφανου Μυριαλλή. Η απάντηση του προέδρου του Κλεόβουλου;

«Ειλικρινά δεν με ενδιαφέρουν όλα αυτά και δεν το κάνω γι’ αυτό. Απλά βγάζω το μεγάλο μου παράπονο.  Ανακοινώνουν τάπητες από εδώ, προβολείς από εκεί και καλά κάνουν. Για όλα τα γήπεδα χρειάζονται. Μόνο που εμείς που έχουμε ήδη τα υλικά, δεν ενδιαφέρεται κανένας. Εδώ και χρόνια υποσχέσεις ακούμε. Είναι λοιπόν μία καλή ευκαιρία κάποια πράγματα να ειπωθούν».

Ποια είναι αυτά; Περιγράφονται στην παρακάτω ανακοίνωση της διοίκησης του σωματείου της Λίνδου:  

«To Δ.Σ. του Κλεόβουλου Λίνδου θέλει να ευχαριστήσει δημόσια όλους τους πολιτικούς φορείς, υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου και Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου όπου πριν τις εκλογές μοιράζουν βελτιώσεις στα γήπεδα του νησιού μας, ηλεκτροφωτισμό, νέους χλοοτάπητες και ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΣΧΕΣΗ που είχαν δώσει στην ομάδα μας για τον ηλεκτροφωτισμό του γηπέδου της Λίνδου.

Κάνοντας μια αναφορά στο παρελθόν θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι στο γήπεδο της Λίνδου, μετά από προσωπικές επαφές και διαβουλεύσεις του αείμνηστου επίτιμου προέδρου της ομάδας μας ΔΙΑΚΟΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΙΧΑΗΛ, είχε τοποθετηθεί χλοοτάπητας το έτος 2007, με προγραμματική σύμβαση του τότε Δήμου Λινδίων και της Νομαρχίας Δωδεκανήσου και είχαν προμηθευτεί όλο τον εξοπλισμό για τον πλήρη ηλεκτροφωτισμό (βάσεις, κολώνες, προβολείς κλπ).

Από το 2007 οι μεν κολώνες και οι βάσεις είναι εκτεθειμένες έξω από το γήπεδό μας, τα υπόλοιπα μπορέσαμε και τα αποθηκεύσαμε σε χώρους του πρώην Δήμου Λινδίων. Ενημερώνουμε την κοινή γνώμη με αυτή την επίσημη ανακοίνωση, για να αποδείξουμε ότι το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να έχει σχέση με την πολιτική και τις εκλογές.

Ως μια θερμή παράκληση, θέλαμε να αναφέρουμε ότι όσα γήπεδα σε όλη την Δωδεκάνησο έχουν τεχνητό χλοοτάπητα, χρειάζονται συντήρηση την οποία οι ερασιτεχνικές μας ομάδες δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν, με αποτέλεσμα τα γήπεδα να φθείρονται και να καταστρέφονται γρηγορότερα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η συντήρηση αυτών των γηπέδων με επαγγελματικό τρόπο είναι σε κόστος λιγότερη από την αντικατάσταση του χλοοτάπητα, που σε πέντε χρόνια θα χρειάζονται τα περισσότερα γήπεδά μας».

Σύμφωνα με τον Στέφανο Μυριαλλή, με ενέργειες και έξοδα του σωματείου και των γονέων υψώθηκε, όταν ανέλαβε, η μία από τις τέσσερις κολώνες και τοποθετήθηκαν άλλοι έξι προβολείς με… πατέντα στα βράχια. Έτσι «μπαλώθηκε» κάπως η κατάσταση και έγινε εφικτή η διοργάνωση προπονήσεων, κατά τις βραδινές ώρες, για τα παιδιά των ακαδημιών.

 Όμως πλήρως λειτουργικές οι εγκαταστάσεις δεν είναι. Σημαντική λεπτομέρεια; Από τις τέσσερις βάσεις που προμηθεύτηκε ο σύλλογος έμειναν οι δύο. Οι άλλες δύο εκλάπησαν.