Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε  το 8ο Ίστριος Winter Camp

Το 8ο  Ίστριος Winter Camp που πραγματοποιήθηκε στις 15, 16 και 17 Μαρτίου στην Ίστριο και διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιστρίου «Άγιος Μερκούριος» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με την στήριξη του Δήμου Ρόδου, της Τοπικής Κοινότητας Ιστρίου, του ΔΟΠΑΡ, της ΔΕΥΑΡ, της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου, της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων καθώς και πλήθος εθελοντικών ομάδων.

Ήταν ένα τριήμερο στη φύση με ελεύθερο κάμπινγκ, πολλή μουσική, δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, μοναδικές παραδοσιακές συνταγές, άφθονο ποτό και φυσικά όλα αυτά δωρεάν, αφού στο χώρο της εκδήλωσης απαγορευόταν, όπως και κάθε χρόνο, οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή.

Παράλληλα με τον εναλλακτικό και φυσιολατρικό χαρακτήρα της εκδήλωσης, συγκεντρώθηκαν τρόφιμα μακράς διαρκείας τα οποία θα παραδοθούν τις προσεχείς ημέρες στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Ρόδου. Στο 8ο Ίστριος Winter Camp φέτος, στήθηκαν πάνω από 700 αντίσκηνα με περίπου 2000 κατασκηνωτές, ενώ  τον χώρο της εκδήλωσης επισκέφτηκαν 4000 και πλέον άτομα οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά όλα όσα έχει κάνει το Ίστριος Winter Camp, η μεγαλύτερη εναλλακτική εκδήλωση του νησιού.

Ωστόσο, για να πραγματοποιηθούν όλα αυτά, ήταν καθοριστική η συμβολή των τοπικών φορέων καθώς και κάποιων ανθρώπων οι οποίοι βοήθησαν και διευκόλυναν το έργο των διοργανωτών.