Πάει για ρεκόρ συμμετοχών ο Μαραθώνιος Ρόδου

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες του 6oυ Διεθνούς Μαραθώνιου Δρόμου Ρόδου, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Απριλίου.

Η Οργανωτική Επιτροπή φροντίζει για τις τελευταίες λεπτομέρειες της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης του Νοτίου Αιγαίου, που σύμφωνα με τα στοιχεία και τις εκτιμήσεις θα έχει ρεκόρ συμμετοχών.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον Μαραθώνιο (42.195μ.), όπως και για τους μικρότερους αγώνες που τον πλαισιώνουν  (ημιμαραθώνιος, 10.000μ., 5.000μ.) θα ολοκληρωθούν  στις 31 Μαρτίου. Εδώ, η Οργανωτική Επιτροπή ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους, ότι στον αριθμό του αθλητή ή της αθλήτριας, πλην του τσιπ χρονομέτρησης, θα αναγράφεται και το ονοματεπώνυμο του ή της.

Για τον αγώνα δρόμου 1χλμ. Δημοτικών Σχολείων, οι δηλώσεις θα γίνουν μέχρι την Παρασκευή 29 Μαρτίου.

Όπως αναγράφεται στην προκήρυξη, οι δηλώσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά.

Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν οι ενδιαφερόμενοι με online εγγραφή, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  www.rhodesmarathon.gr

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες του Μαραθώνιου και Ημιμαραθώνιου έχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, ενώ για τον αγώνα δρόμου 10 χλμ. θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους και για τον αγώνα δρόμου των 5χλμ. το 12ο έτος της ηλικίας τους.

Για όλους τους δρομείς κάτω των 18 ετών είναι απαραίτητη η έγγραφη συγκατάθεση ενός εκ των κηδεμόνων τους.

Στον αγώνα δρόμου 1χλμ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές –τριες γεννημένοι –ες τα έτη 2007 έως 2009.

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής για τους ανήλικους δρομείς είναι η αποστολή ή
η προσκόμιση της μαθητικής τους ταυτότητας καθώς και η υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης του κηδεμόνα έως την επίσημη προθεσμία λήξης των εγγραφών.