Θοδωρής Καλαμπόκης: «Στοίχημά μου είναι να είμαι η φωνή των νέων ανθρώπων και όσων ζητούν ανανέωση»

Θοδωρής Καλαμπόκης: «Στοίχημά μου είναι να είμαι η φωνή των νέων ανθρώπων και όσων ζητούν ανανέωση»

Θοδωρής Καλαμπόκης: «Στοίχημά μου είναι να είμαι η φωνή των νέων ανθρώπων και όσων ζητούν ανανέωση»

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1051 ΦΟΡΕΣ

Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις ευρωεκλογές περιλαμβάνει αρκετά νέα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και τον Θοδωρή Καλαμπόκη, που επισκέπτεται σήμερα το νησί μας και θα είναι ένας από τους ομιλητές στην εκδήλωση που διοργανώνει η ΟΝΝΕΔ Δωδεκανήσου το μεσημέρι στο Mediterranean.
Με συνέντευξή του στη «Ροδιακή» τονίζει ότι αν εκλεγεί, από την πρώτη κιόλας μέρα θα αξιοποιήσει κάθε «εργαλείο» που θα έχει στη διάθεσή του για να μειωθεί η ανεργία στην Ελλάδα, και προσθέτει ότι δεν είναι ο… παραδοσιακός πολιτικός με το κοστούμι που κάνει χειραψίες για να μαζέψει ψήφους!

- Κε Καλαμπόκη, τι προσδοκάτε από τη συμμετοχή σας στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ και τι καινούριο έχετε να πείτε στους πολίτες;
Αρχικά θέλω να είμαι η φωνή της γενιάς μου, ως ο νεότερος σε ηλικία υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Της πιο μορφωμένης γενιάς με τις λιγότερες δυστυχώς ευκαιρίες να δείξει τι πραγματικά αξίζει. Το να είσαι βιολογικά νέος σηματοδοτεί την ανανέωση. Όμως ιδανικά πρέπει να συνδυάζεται και από ένα νέο τρόπο σκέψης. Αλλιώς δεν έχει νόημα. Ένα μεγάλο στοίχημα για εμένα είναι μέσα από την καμπάνια μου για τις Ευρωεκλογές, να επικοινωνήσω με τον κόσμο και να καταλάβει ποιος πραγματικά είναι ο Θοδωρής.

Είμαι ένας νέος άνθρωπος, με καλές σπουδές και παραστάσεις από το εξωτερικό –σπούδασα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, με δύο μεταπτυχιακά από το London School of Economics στη Φιλοσοφίας της Επιστήμης και στη Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση Οργανισμών (MPA in Management). Έχω ένσημα στον ιδιωτικό τομέα, σήμερα εργάζομαι ως σύμβουλος επιχειρήσεων και είμαι επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Think Tank 89Initiative στην Ελλάδα.

Αποφάσισα να ασχοληθώ πιο ενεργά με την πολιτική διότι πιστεύω πως η πολιτική μπορεί να γίνει και διαφορετικά απ’ ό,τι την έχουμε συνηθίσει: να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας και να μην διστάσουμε να υλοποιήσουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Δεν είμαι ο “παραδοσιακός” πολιτικός με το κοστούμι που μιλάει την ξύλινη γλώσσα και κάνει χειραψίες για να μαζέψει ψήφους. Όποιος πιστεύει στην αλλαγή νοοτροπίας στην πολιτική, στο τέλος των πελατειακών σχέσεων, στις ευκαιρίες για τους νέους καταρτισμένους ανθρώπους, στους πολιτικούς που είναι διατεθειμένοι να συγκρουστούν εις όφελος των πολλών ακόμα και αν έχουν σημαντικό πολιτικό κόστος, σε αυτές τις Ευρωεκλογές έχει μια επιλογή στο πρόσωπό μου.

- Αν εκλεγείτε, ποιες είναι οι προτεραιότητες που θα θέσετε και για ποια πράγματα θα δουλέψετε;
Η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στις χώρες με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στον κόσμο. Στεναχωριέμαι πολύ για αυτό. Έχω φίλους ανέργους. Στην πλειονότητά τους παιδιά μορφωμένα με απίστευτες δυνατότητες που ψάχνουν μια ευκαιρία να δείξουν τι αξίζουν. Αν εκλεγώ, από την πρώτη κιόλας μέρα θα αξιοποιήσω κάθε «εργαλείο» που θα έχω στη διάθεσή μου για να μειωθεί η ανεργία στην Ελλάδα. Προγράμματα ενίσχυσης νεοφυών επιχειρήσεων. Κίνητρα σε επιχειρήσεις για προσλήψεις νέων ανθρώπων, προγράμματα κατάρτισης νέων ανέργων. Ό,τι περνάει από το χέρι μου θα το κάνω. Είναι πολύ μεγάλη αδικία να είσαι νέος, ικανός με όρεξη για δουλειά και να μην σου δίνουν τις ευκαιρίες που αξίζεις.

Επιπλέον, με ενδιαφέρουν πολύ και τα κοινωνικά ζητήματα. Θα είμαι στο πλευρό όλων όσοι έχουν ξεκινήσει σοβαρές πρωτοβουλίες που στοχεύουν σε μια καλύτερη κοινωνία. Η καταπολέμηση του bullying, η οδική ασφάλεια, η πρόληψη στην υγεία, τα δικαιώματα ευπαθών κοινωνικών ομάδων, η καλή μεταχείριση των ζώων και άλλα πολλά σημαντικά κοινωνικά θέματα. Δεν μπορώ το μίσος και παράλληλα πιστεύω στην καλοσύνη και την ευγένεια. Έτσι θα πάει η κοινωνία μας μπροστά.

- Η δημοσκόπηση που έγινε προ καιρού για τις ευρωεκλογές και την πρόθεση ψήφου στην Ελλάδα, και η οποία φέρνει τη ΝΔ πρώτη και με διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύετε ότι αποτυπώνει και το πραγματικό αποτέλεσμα;
Ο καλύτερος τρόπος για να εξακριβώσει κανείς αν οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν το πραγματικό αποτέλεσμα, είναι να μιλήσει με τον κόσμο.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχω βρεθεί σε 10 μεγάλες πόλεις ανά την Ελλάδα και μιλάω καθημερινά με τον κόσμο. Με ανθρώπους που έχουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με ελεύθερους επαγγελματίες, με νέους που προσπαθούν με τεράστιες δυσκολίες να κάνουν τα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα. Όπου και να ταξιδέψει κανείς στην Ελλάδα το μήνυμα είναι ένα, πολιτική αλλαγή τώρα.

Οι πολίτες εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι ένας άνθρωπος που δεν φοβάται να συγκρουστεί προς όφελος των πολλών, ακόμα και αν έχει σημαντικό πολιτικό κόστος. Με βάση αυτό, θεωρώ ξεκάθαρα πως η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας θα είναι μεγάλη και πως οι δημοσκοπήσεις που φέρνουν πρώτη τη ΝΔ με διαφορά, αποτυπώνουν ξεκάθαρα το πραγματικό αποτέλεσμα.

- Πιστεύετε ότι οι συνυποψήφιοι στο κόμμα σας που έχουν ήδη κάποια πείρα και λόγω ηλικίας ίσως, υπερτερούν έναντι των νέων ανθρώπων όπως εσείς στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος;
Η πρόεδρος της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος Lidia Pereira, στα 27 της επιλέχθηκε 2η στην Ευρωλίστα του κόμματός της στην Πορτογαλία και το πιθανότερο θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στην Ευρωβουλή. Τα παραδείγματα ανά τον κόσμο είναι πάρα πολλά. Στην Ελλάδα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Η νέα γενιά υπό-εκπροσωπείται τόσο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο σήμερα όσο και στο Ευρωπαϊκό.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει πως είναι ένας άνθρωπος που δίνει ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους και τον ευχαριστώ και προσωπικά για αυτό.

Η εμπειρία είναι χρήσιμη. Χρήσιμος είναι και ο ενθουσιασμός και η όρεξη για δουλειά νέων ανθρώπων με νέες ιδέες και νοοτροπία. Κανείς δεν υπερτερεί κανενός. Όλοι όσοι έχουν επιλεγεί να είναι υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία, είναι ιδιαίτερα αξιόλογοι άνθρωποι, ο καθένας ξεχωριστός στον τομέα του. Το δικό μου στοίχημα, είναι να είμαι η φωνή των νέων ανθρώπων και όλων όσοι ζητούν ανανέωση. Θα είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή να με στηρίξουν οι πολίτες σε αυτό το νέο μου ξεκίνημα.

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής

Αυξημένοι οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στο κέντρο της Ρόδου το καλοκαίρι

Άφησε την Αδελαΐδα για να μεγαλώσει την οικογένειά της στη Λαχανιά

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το 2024 θα είναι ακόμα μία εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό Tουρισμό

Γ. Χατζής: Πρέπει να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να συνθέσουμε ένα εθνικό σχέδιο υποδομών

Αντώνης Ζερβός: Ξεκίνησε ως «παιχνίδι» και κατέληξε ως στοίχημα με τον εαυτό μου

Ο ελληνικός Τουρισμός χρειάζεται εθνικό σχέδιο για να διατηρηθεί στην κορυφή, δηλώνει ο Γιάννης Ρέτσος