Προβληματισμοί για τη φύλαξη της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου

Προβληματισμοί για τη φύλαξη της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου

Προβληματισμοί για τη φύλαξη της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1020 ΦΟΡΕΣ

Δεν θα ανατεθεί φέτος σε ιδιωτική εταιρεία

Στην απόφαση να μην αναθέσει τη φύλαξη των πυλών της Μεσαιωνικής Πόλης σε ιδιωτική Εταιρεία security, φαίνεται διατεθειμένη να προχωρήσει, για πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια, η Δημοτική Αρχή Ρόδου καθώς θεωρεί ότι το συγκεκριμένο σύστημα δεν μπορεί να αποδώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, επειδή οι αρμόδιοι της Δημοτικής Αρχής θεωρούν ότι το σύστημα αυτό δεν έχει αποδώσει όπως θα επιθυμούσαν τα προηγούμενα χρόνια, υπάρχει η πρόταση να μην προχωρήσουν φέτος σε ανάθεση της φύλαξης του Μνημείου σε ιδιωτική εταιρεία και να εξετάσουν άλλους τρόπους. Ο λόγος είναι ότι η Εταιρεία security μπορεί να λειτουργήσει μόνο αποτρεπτικά, ειδικά για τα μοτοποδήλατα που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, και δεν μπορεί να επιβάλει την απαγόρευση εισόδου τους στην Παλιά Πόλη, κάτι που μπορεί να κάνει μόνο η Τροχαία.

Για τον λόγο αυτό, η πρόταση είναι, λένε οι ίδιες πληροφορίες, τη φετινή σεζόν να λειτουργήσουν μόνο οι βυθιζόμενες μπάρες, με μία διαφορά όμως: Αντί για τηλεκοντρόλ με τα οποία εφοδιάζουν τους δικαιούχους μόνιμους κατοίκους, θα τοποθετήσουν τσιπάκια στα αυτοκίνητά τους ώστε να γίνεται κατά κάποιον τρόπο ταυτοποίηση του δικαιούχου και να μπορεί να περνάει μόνο αυτός.

Παράλληλα, θα γίνουν και κάποιες ενέργειες προς την Αστυνομία και συγκεκριμένα ο Αντιδήμαρχος Μεσαιωνικής Πόλης, κ. Τέρης Χατζηιωάννου, αναμένεται να στείλει σχετική επιστολή προς την ΕΛ.ΑΣ. αλλά και να επιδιώξει συναντήσεις τόσο με την ηγεσία της τοπικά όσο και με τους αρμοδίους στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ώστε να τους εκθέσει την επιτακτική ανάγκη για έλεγχο της κυκλοφορίας των τροχοφόρων εντός του Μνημείου.

Ακόμη, η Δημοτική Αρχή προσβλέπει και στην επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας, για την οποία υπενθυμίζεται έχει πάρει απόφαση να την επανασυστήσει, και βέβαια, με μία από τις αρμοδιότητες που θα επιφορτιστεί θα είναι και αυτή.

Από την απόφαση αυτή, όμως, της Δημοτικής Αρχής, δηλαδή να μην τοποθετηθούν security στις πύλες της Παλιάς Πόλης, προκύπτουν και άλλα θέματα, μιας και η ανάθεση του έργου αυτού περιελάμβανε και τη φύλαξη της κεντρικής παραλίας του «Έλλη» για την παράνομη δραστηριοποίηση πλανοδίων, μασέρ κτλ. αλλά και τη φύλαξη του οικισμού της Λίνδου. Μέσα στο επόμενο διάστημα, πάντως, αναμένεται να γίνει γνωστό σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει η Δημοτική Αρχή και για το θέμα αυτό.

Διαβάστε ακόμη

Ενημερωτική δράση της Κινητής Μονάδας Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ενόψει των εορτών του Πάσχα

Με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Ρόδου κ. Κολιάδη, ανοίγεται επιτέλους ο δρόμος για την ευρωπαϊκή πορεία του Κολοσσού Η Ηotels Collection

Τα... μποφόρ φύσηξαν ταλαιπωρία και ακυρώσεις πτήσεων στα νησιά μας

Επιστολή του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Στράτου Καρίκη προς τον Πρόεδρο Κυριάκο Κασάπη

Ο Δήμος Ρόδου θα βραβεύσει σε ειδική εκδήλωση τον δημοσιογράφο Γιώργο Ζαχαριάδη

Εθελοντικός καθαρισμός βυθού και ακτής στη Λίνδο

Επανεξελέγη πρόεδρος στο Σωματείο Ξεναγών ο Δ. Σαλαχούρης

Τρία θέματα στο περιφερειακό από την παράταξη του Ν. Παπανικόλα