Ποσό ενός εκατομμυρίου για τις ζημιές ζητά ο δήμος Ρόδου

Αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών για χρηματοδότηση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ της αποκατάστασης των ζημιών που είχαν υποστεί από τη θεομηνία του χειμώνα ορισμένες περιοχές της Ρόδου, οι οποίες και είχαν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, απέστειλε ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Το παραπάνω, έκανε γνωστό χθες ο Αντιδήμαρχος υπεύθυνος για τη δημοτική ενότητα Καλλιθέας, που επίσης υπέστη ζημιές, κ. Βασίλης Ψυλλάκης. Καταρχήν, όπως είπε, χθες, με εντολή του Δημάρχου δύο μηχανικοί των Τεχνικών Υπηρεσιών, επισκέφθηκαν τα Κοσκινού που είναι μία από τις περιοχές αυτές, όπως και ο Αρχάγγελος, η Λίνδος και η Ιαλυσός, και κατέγραψαν όλες τις ζημιές που έχουν γίνει από τη θεομηνία.

Στη συνέχεια, έκανε γνωστό ότι, χθες, επρόκειτο να σταλεί αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών, με το οποίο ο Δήμος ζητά να χρηματοδοτηθεί η αποκατάσταση των ζημιών που έγιναν σε όλο το νησί με 1 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά την περιοχή της Καλλιθέας, λοιπόν, οι περιοχές που έχουν καταγραφεί ότι έχουν γίνει οι μεγάλες ζημιές είναι της Αγίας Βαρβάρας, Πλακομός, Μαρμαράς και Λαουμάκι, τις οποίες κατέγραψαν οι μηχανικοί και ευελπιστούν να γίνει δεκτό το αίτημα.

Εκτός από τα παραπάνω, ενόψει της θερινής περιόδου, επειδή η περιοχή της Καλλιθέας είναι από τις πλέον τουριστικές του νησιού, με τους περισσότερους επισκέπτες και τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες, έχει ήδη ξεκινήσει η προετοιμασία εδώ και δέκα μέρες για την αποκατάσταση ζημιών που έχουν γίνει, ακόμη ο καθαρισμός των δρόμων, των πεζοδρομίων, τα κουρέματα στους κοκοφοίνικες στο Φαληράκι κτλ.

Όπως είπε ο κ. Ψυλλάκης, όλα αυτά έχουν προγραμματιστεί, μετά από συνάντηση που είχε και με τους τοπικούς Προέδρους ενώ εξήρε τη δουλειά που κάνουν οι υπάλληλοι στην περιοχή αυτή την περίοδο για την προετοιμασία της ενόψει της σεζόν και για να υποδεχθούμε τους πρώτους τουρίστες.

Ένα άλλο θέμα, τέλος, που συζήτησε χθες με τον Δήμαρχο είναι σχετικά με τις διαγραμμίσεις. Συγκεκριμένα, την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συνεννόηση  με την υπεύθυνη μηχανικό που έχει χρεωθεί το έργο αυτό με τις διαγραμμίσεις για να ξεκινήσουν στην περιοχή της Καλλιθέας και του Φαληρακίου.