Πρόσκληση στα σχολεία  από τον Μαραθώνιο Ρόδου

Πρόσκληση στη Σχολική Κοινότητα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, να συμμετάσχει στο 6ο Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο της Ρόδου στις 14 Απριλίου, απέστειλε η Οργανωτική Επιτροπή, μέσω του μέλους της κας. Αδαμαντίας Φατσέα, Συντονίστριας ΣΕΕ για την Αειφορία Νοτίου Αιγαίου.

Η πρόσκληση που απευθύνεται σε όλους του Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου και κοινοποιήθηκε στους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής των Σχολείων, αναφέρει:

«Με ιδιαίτερη χαρά προσκαλούμε τη σχολική σας κοινότητα, εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και γονείς, να συμμετάσχει στον 6ο Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμου, που θα διεξαχθεί στην πόλη της Ρόδου, την Κυριακή, 14 Απριλίου 2019.

Παράλληλα με το Αγώνισμα του Μαραθωνίου στα 42.195 χλμ., θα διεξαχθούν αγώνες:
• Ημιμαραθωνίου δρόμου και 10 χλμ. (για μαθητές/τριες άνω των 15 ετών)
• Δρόμου 5 χλμ. (μαθητές/τριες άνω των 12 ετών) και
• Δρόμου 1.000μ. (μόνο για τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων, γεννημένα τα έτη
2007 έως 2009).

Στους συμμετέχοντες και στις συμμετέχουσες, των 5χλμ. και των 10χλμ. (Γυμνάσια και Λύκεια) με την εγγραφή τους θα δοθούν: τσάντα, αναμνηστικό μπλουζάκι, αριθμός συμμετοχής, αναμνηστικό μετάλλιο, παροχή ηλεκτρονικής χρονομέτρησης με chip, παροχή νερού, παροχή ιατρικών υπηρεσιών και πιστοποιητικό συμμετοχής online.
Στο σχολείο, Γυμνάσιο ή Λύκειο, με τις περισσότερες συμμετοχές, θα δοθεί αθλητικό υλικό, αξίας 300€.

Στους συμμετέχοντες και στις συμμετέχουσες, των 1000μ. (Δημοτικά), με την εγγραφή τους θα δοθούν: Τσάντα, αναμνηστικό μπλουζάκι, αναμνηστικό μετάλλιο, παροχή νερού, παροχή ιατρικών υπηρεσιών.

Για την ομαδική εγγραφή συμμετοχής των σχολείων (Γυμνασίων και Λυκείων) για τα
5χλμ. το ποσόν εγγραφής έχει οριστεί στα 5€ το άτομο, για τα 10χλμ. έχει οριστεί στα 15€ το άτομο, η ομαδική εγγραφή συμμετοχής των Δημοτικών Σχολείων στα 1000μ., είναι Δωρεάν. Ανώτατος αριθμός εγγραφών για τα ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 750 μαθητές /τριες.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων Κυριακή 31 Μαρτίου 2019.

Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από την παραπάνω ημερομηνία, οι εγγραφές για τα Δημοτικά σχολεία, μπορεί να ολοκληρωθούν χρονικά νωρίτερα, εφόσον συμπληρωθεί ο ανώτατος αριθμός για τον αγώνα παιδιών, (750 συμμετοχές).

Δεν υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης εξόδων μετακίνησης και διαμονής. Παρόλα αυτά η εταιρεία Blue Star Ferries, ως επίσημος χορηγός παρέχει 50% έκπτωση στους δρομείς και 30% στα οχήματά τους, που θα ταξιδέψουν με τα πλοία της για τη Ρόδο, από τον Πειραιά, την Κω, την Κάλυμνο, τη Λέρο και τη Σύρο. Περισσότερες πληροφορίες στείλτε e-mail στο: marathonservices@rhodesmarathon.gr

Είναι μια ευκαιρία για τους μαθητές και τις μαθήτριες, για τους/τις εκπαιδευτικούς και για τους γονείς να συμμετάσχουν σε έναν Διεθνή Αγώνα, με όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται και να αποκτήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία από αυτή τη μεγάλη διοργάνωση.»