Ξεκινάει το έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης στην περιοχή του Φαληρακίου

Ξεκινάει το έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης στην περιοχή του Φαληρακίου

Ξεκινάει το έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης στην περιοχή του Φαληρακίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 545 ΦΟΡΕΣ

Εντός tvn ημερών ξεκινούν και οδικά έργα στη Δ.Ε. Καλλιθέας και Δ.Ε. Πεταλούδων

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Ρόδου αναφέρει τα εξής:

Μετά από επίμονες παρεμβάσεις για να ξεπεραστούν γραφειοκρατικές διαδικασίες και μεθοδική δουλειά τριών ετών για την ωρίμανση του έργου, ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος υπέγραψε τη σύμβαση για την υλοποίηση του αντιπλημμυρικού έργου διευθέτησης του ρέματος «Ρένη» Φαληρακίου.

Το έργο προϋπολογισμού €389.556,86 θωρακίζει από πλημμυρικά φαινόμενα την τουριστικά ανεπτυγμένη περιοχή του «Φαληρακίου», και εντάσσεται στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης στρατηγικής της Δημοτικής Αρχής για την αντιπλημμυρική θωράκιση του νησιού.

«Η αντιπλημμυρική θωράκιση στο Φαληράκι είναι γεγονός. Τρία χρόνια γραφειοκρατίας για την ωρίμανση της μελέτης πέρασαν, αλλά με σεβασμό στον πολίτη και τον επιχειρηματία, με υπομονή, πετύχαμε να ξεκινήσει το έργο. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε πόρους στην προστασία της ζωής και της περιουσίας του πολίτη από πλημμυρικά» δήλωσε ο Δήμαρχος.

Παράλληλα με το αντιπλημμυρικό έργο, εντός ημερών ξεκινούν οδικά έργα €600.000 από ίδιους πόρους του Δήμου στη Δ.Ε. Καλλιθέας αλλά και τη Δ.Έ. Πεταλούδων. Σε δηλώσεις του ο κος. Χατζηδιάκος: «Ο Δήμος Ρόδου, αφού με σκληρή δουλειά και υπεύθυνη διαχείριση δημιούργησε ένα ισχυρό ταμειακό απόθεμα, εκτελεί δεκάδες έργα με ίδιους πόρους σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες του νησιού. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη».

Αναλυτικότερα:

Α) Α) Η σύμβαση του έργου «Διευθέτηση Ρέματος Ρένης Φαληρακίου» αφορά την υλοποίηση έργων διευθέτησης στο μεγαλύτερο τμήμα της οριοθετημένης πεδινής κοίτης του ρέματος μήκους 759μ., η οποία διασχίζει την τουριστικώς ανεπτυγμένη περιοχή του Φαληρακίου (από τη θάλασσα έως την

οδό, που οδηγεί από την Εθνική οδό Ρόδου Λίνδου προς την περιοχή του Προφήτη Αμώς). Το έργο συγχρηματοδοτείται κατά 50% από Εθνικούς Πόρους και κατά 50% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης

Β) Με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ και με χρηματοδότηση από ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ του Δήμου Ρόδου, ξεκινάει τις αμέσως επόμενες ημέρες η εκτέλεση του έργου «Βελτιώσεις βατότητας οδών στη Δ.Ε Καλλιθέας». Μεταξύ άλλων προβλέπονται εργασίες βελτίωσης των οδοστρωμάτων στις Κοινότητες: Καλυθιών, Κοσκινού και Ψίνθου και σε σημεία όπου οι παρεμβάσεις κρίθηκαν αναγκαίες. Ανάδοχος εργολάβος αναδείχθηκε η εταιρία «Νικος Β.Λ.Τ ΑΕ»

Γ) Ασφαλτοστρώσεις ξεκινούν στο αμέσως προσεχές διάστημα και στις Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Πεταλούδων: Κρεμαστή, Παραδείσι, Παστίδα, Μαριτσά, Θεολόγο και Δαματριά, συνολικού Προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Τη σχετική σύμβαση του έργου «Βελτίωση Βατότητας οδών στη Δ.Ε Πεταλούδων», η οποία χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ του Δήμου Ρόδου, υπέγραψε ο κ. Χατζηδιάκος και ο ανάδοχος εργολάβος κ. Ιωάννης Μαστρογιαννάκης με χρονικό ορίζοντα εκτέλεσης των εργασιών να καθορίζεται στους πέντε μήνες.

Διαβάστε ακόμη

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Ο δικηγόρος Στέφανος Καψάλης εξελέγη περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου την Τετάρτη 1η Μαΐου

Γιάννης Φλεβάρης: Η εμμονή είναι κακό πράγμα κύριε Πρόεδρε!

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

Τμήμα Προετοιμασίας για νέους γονείς από τον ΕΦΚΑ στη Ρόδο