Δράσεις των προσκόπων της Δωδεκανήσου

Δράσεις των προσκόπων της Δωδεκανήσου

Δράσεις των προσκόπων της Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 484 ΦΟΡΕΣ

Δράση στον Αέρα! Ένα όμορφο και συνάμα δημιουργικό απόγευμα πέρασαν οι Πρόσκοποι της Δωδεκανήσου κατά την κοινή δράση του Κλάδου Προσκόπων που έγινε στις 16 Μαρτίου 2019, στο πλαίσιο των εορτασμών των 50 χρόνων από την ίδρυση του Αεροπροσκοπικού Συστήματος στο νησί της Ρόδου.

Εκατό δέκα Πρόσκοποι και δεκαπέντε Βαθμοφόροι του Κλάδου Προσκόπων βρέθηκαν στο όμορφο πάρκο του Ροδινιού, παίζοντας το προσκοπικό παιχνίδι «Αεροπροσκοπικά» αυτή τη φορά!

Ο Κλάδος Προσκόπων σχεδίασε μια δράση με επίκεντρο την ειδικότητα των Αεροπροσκόπων.
Τα παιδιά χωρισμένα σε μικρές ομάδες που τις ονόμασαν «σμήνη», έφτιαξαν αερομοντέλα, έμαθαν και έπαιξαν με αληθινά μηχανοκίνητα μοντέλα, καθώς επίσης «περιεργάστηκαν» ένα paramotor και στο τέλος μαγευτήκαν από τις συζητήσεις που έκαναν με τους ραδιοερασιτέχνες και από τις εικόνες του τηλεσκόπιου όπου «επεξεργάστηκαν» με λεπτομέρεια την επιφάνεια της σελήνης.

Η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Δωδεκάνησου, θα ήθελε να ευχαριστήσει για τη δράση αυτή το 6ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Ρόδου και τον Αρχηγό του κ. Μηνά Φανίτσα για την αμέριστη βοήθειά τους στην υλοποίηση της, καθώς και τους ειδικούς συνεργάτες της δράσης:

• Από την Αερολέσχη Ρόδου τους κ. Αλέξανδρο Παρασκευόπουλο, κ. Γεώργιο Διασινό και κ. Γεώργιο Ρίζο, οι οποίοι βοήθησαν με την εμπειρία τους στα τηλεκατευθυνόμενα και στα απλά μοντέλα.

• Από την Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δωδεκανήσου και τον κ. Παντελή Βασιλειάδη (SV5AZP), τον κ. Αντώνη Καβαλάκη (SV5AZK) και τον κ. Δημήτρη Μάκη για την επίδειξη «παραπέντε» καθώς και τον κ. Στράτο Κουφό για την παρακολούθηση του ουρανίου θόλου και ειδικότερα της σελήνης μέσα από το τηλεσκόπιό του, καθώς και τις γνώσεις που μετέφερε.
Εκπαιδευτικές συναντήσεις Ενήλικων Στελεχών

Την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές συναντήσεις ενήλικων στελεχών στο πλαίσιο του κύκλου «Κατασκηνωτικής Τεχνικής» των Κλάδων Λυκόπουλων και Προσκόπων, «Μεγάλων Δράσεων» του Κλάδου Ανιχνευτών και «Μεγάλων Συνθέτων Ταξιδιών» του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου.

Οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στις ενότητες [Κ1] «Προετοιμασία για κατασκήνωση βαθμοφόρων, παιδιών, γονέων και η παιδαγωγική της αξία» με Αρχηγό της ενότητας τον εκπαιδευτή του Σ.Ε.Π. κ. Κυριάκο Μητρόπουλο και [Κ3] “Διαιτολόγιο - Ποσοτολόγιο δράσεων” με Αρχηγό τον εκπαιδευτή του Σ.Ε.Π. κ. Νίκο Δέτση.

Διαβάστε ακόμη

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»