Γ. Παππάς: «Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ σταματήστε ό,τι σχεδιάζετε  για τα Δωδεκάνησα! Δεν θέλουμε»

Γράφει ο Γιάννης Παππάς

 

Οι προ ολίγων ημερών δηλώσεις του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννη Τσιρώνη ειλικρινά μου προκάλεσαν έντονο προβληματισμό και ανησυχία. Ο πρώην υπουργός ανερυθρίαστα δήλωσε ότι: «το ελληνικό Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο, τι να κάνουμε τώρα; Είναι στην ανατολική Μεσόγειο, είναι από κάτω. Δεν είναι στο Αιγαίο, το Αιγαίο είναι μια θάλασσα που φτάνει μέχρι τη Ρόδο και την Κω».  

Έμεινα εμβρόντητος στο αρχικό άκουσμα των πρωτοφανών και απαράδεκτων δηλώσεων ενός  μέλους του ελληνικού Κοινοβουλίου και μέχρι πρότινος στελέχους της κυβέρνησης. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι παρά τον σάλο, απόλυτα δικαιολογημένο, που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Τσιρώνη ούτε ο ίδιος ούτε κάποιος από την κυβέρνηση δεν είχε προσπαθήσει να τις ανασκευάσει.

Το ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός και τα κορυφαία στελέχη του στερούνται βασικών ιστορικών και γεωγραφικών γνώσεων, είναι πλέον γνωστό σε όλους  μιας και πάμπολλες φορές έχουν υποπέσει σε λάθη που σχετίζονται με τα γνωστικά αυτά πεδία. Όμως και η άγνοια έχει τα όριά της.

Θεωρώ ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ μόνο τυχαίες δεν είναι. Αντίθετα έρχονται ως συνέχεια των ανήκουστων δηλώσεων που είχε κάνει από το βήμα της Βουλής,  ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καματερός, ο οποίος είχε ζηλέψει τους Μακεδόνες συμπατριώτες μας και ένιωθε μειονεκτικά που δεν υπάρχει μια συμφωνία , όπως των Πρεσπών, για τα νησιά μας.  Θα πρέπει να συνδέσουμε αυτές τις δηλώσεις με τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κατρούγκαλου ότι: «η Τουρκία έχει δικαιώματα σε όλα τα θέματα που την αφορούν».

Εύλογα αναρωτιέται κανείς “έχουν δικαιώματα οι Τούρκοι και στα Ίμια”;   Υιοθετεί ο Υπουργός Εξωτερικών την άποψη αυτή του κ. Τσιρώνη ότι το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο και πρέπει να εξεταστεί χωριστά, όπως τόσα χρόνια επιθυμούν και αγωνίζονται οι γείτονές μας.

Τη μυστική διπλωματία που εφαρμόζει ο κ. Τσίπρας τη βιώσαμε με το χειρότερο και καταστροφικότερο τρόπο με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Θα πρέπει να είμαστε όλοι μας σε εγρήγορση γιατί με τον μανδύα της επιπολαιότητας  και της άγνοιας που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να βρεθούμε προ σημαντικών εκπλήξεων.

Μεθοδικά και σιγά –σιγά υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπουργοί, βουλευτές, συνέχεια προβαίνουν σε δηλώσεις σχετικά με το Αιγαίο,  τα νησιά μας, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, που προκαλούν ακόμα και τον πιο μετριοπαθή συμπατριώτη μας αλλά παράλληλα φανερώνουν την επικίνδυνη εξωτερική πολιτική που υιοθετούν οι ιδεοληπτικοί κυβερνώντες.

Η ανοχή των νησιωτών έχει τελειώσει και απαιτούνται ειλικρινείς  και ξεκάθαρες πολιτικές, για να αποφύγουμε μια Συμφωνία των Πρεσπών και για το Αιγαίο. Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ σταματήστε τώρα ό,τι σχεδιάζετε για τα Δωδεκάνησα. Δεν θέλουμε.