Εγκρίθηκε η μελέτη για την αναβάθμιση της λαϊκής αγοράς Ρόδου

Τα πεπραγμένα της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής το 2018 εγκρίθηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίασή της, όπως και η μελέτη για την αναβάθμιση της λαϊκής αγοράς στον Ταξιάρχη, με ορισμένες παρατηρήσεις.

Καταρχήν, όσον αφορά την έκθεση πεπραγμένων, η Επιτροπή, την προηγούμενη χρονιά, συνεδρίασε συνολικά 16 φορές και έλαβε 186 αποφάσεις για διάφορα θέματα της αρμοδιότητάς της, όπως για την ανάκληση ή μη άδειας λειτουργίας καταστημάτων, για την τροποποίηση κοινοχρήστων χώρων, θέσεις στάθμευσης κτλ.

Για τη λαϊκή αγορά
Μετά τη θετική γνωμοδότηση της δημοτικής κοινότητας Ρόδου, ήρθε χθες για έγκριση στην ΕΠΖ η μελέτη των Τεχνικών Υπηρεσιών για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της μεγαλύτερης λαϊκής αγοράς της πόλης, αυτής του Ταξιάρχη.

Η μελέτη εγκρίθηκε χθες, με ορισμένες παρατηρήσεις του εκπροσώπου της παράταξης ΡΟ.ΔΗ., κ. Γιάννη Γιαννακάκη, οι οποίες και αποσταλούν στις Τεχνικές Υπηρεσίες και στη συνέχεια θα έρθει για την οριστική έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο.

Μεταξύ άλλων, λοιπόν, ο κ. Γιαννακάκης, ο οποίος ασχολείται με τα θέματα αυτά, είπε ότι επειδή θα πάρει χρόνο για να λειτουργήσει η λαϊκή αγορά με τον τρόπο που επιθυμούν, είναι αναγκαίο να γίνουν κάποιες μικρές παρεμβάσεις τώρα ώστε να μη δημιουργηθεί περαιτέρω κομφούζιο.

Το πρώτο που προτείνει είναι να τοποθετηθεί ένα βαρέλι τροχονόμου σε σημείο που θα διευκολυνθεί η κίνηση ούτως ώστε, αυτοκίνητα που έρχονται από τη λεωφόρο Ρόδου-Καλλιθέας και θέλουν να στρίψουν αριστερά, να μπορούν να μετακινούνται πλησίον του βαρελιού για να απελευθερώνεται η δεξιά πλευρά προς το Ζέφυρο.

Το δεύτερο είναι ότι από το σημείο που είναι τα φανάρια στην οδό Κοδριγκτώνος μέχρι τα ψάρια Αιγαίου, σταθμεύουν αυτοκίνητα που δεν έχουν αριθμό κυκλοφορίας και τα οποία μάλιστα έχουν την ένδειξη «πωλείται». Όπως είπε, ο Δήμος έχει την υποχρέωση να τα απομακρύνει ούτως ώστε να διευκολυνθούν οι καταναλωτές και να βρίσκουν θέσεις στάθμευσης στο παραπάνω σημείο.

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Γιαννακάκη, θα πρέπει να γίνει κάποια τοποθέτηση σήμανσης στον περιμετρικό δρόμο που να δείχνει ότι κάθε Τετάρτη και Σάββατο διεξάγεται λαϊκή αγορά ώστε να μην στρίβουν στα φανάρια τεράστια φορτηγά δεξιά και να μπαίνουν στην οδό κατά μήκος του κοιμητηρίου προς τη λεωφόρο Ρόδου-Καλλιθέας, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται τεράστιο κομφούζιο. Έτσι, με μία μικρή σήμανση μπορούν να διοχετεύουν αυτά τα βαριά οχήματα ευθεία, από τον άλλο κόμβο.