Διαιτησία: Ίσως και να μην περιμένουν να τριτώσει…

Μία στ’ Απόλλωνα πριν από λίγο καιρό, στο παιχνίδι της τοπικής ομάδας με τον Ταξιάρχη για το πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας, όταν και έγινε ο κακός χαμός και ο ίδιος καταγγέλθηκε για τη συμπεριφορά του προς του ποδοσφαιριστές και μία την περασμένη Κυριακή, στον αγώνα του πρωταθλήματος Κ 14 ανάμεσα στον Αστέρα και την Αρένα, όταν χρειάστηκε να επιστρατευτεί περιπολικό της αστυνομίας  για να ηρεμήσουν τα πνεύματα (ούτως ή άλλως απαράδεκτο, αλλά όταν πρόκειται για αγώνα παιδικού, απλώς αδιανόητο) , οι άνθρωποι της Επιτροπής Διαιτησίας εμφανίζονται έντονα προβληματισμένοι με τον διαιτητή Θανάση Ντόκο και δεν αποκλείουν ακόμα και το ενδεχόμενο να του πάρουν τη σφυρίχτρα και το σημαιάκι, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν.

 Οι Κώστας Ζαννετίδης, Βαγγέλης Κατσιδώνης και Μπάμπης Λάμπρου θέλουν να ενημερωθούν πρώτα με κάθε λεπτομέρεια για τα γεγονότα της περασμένης Κυριακής, να διασταυρώσουν τις μαρτυρίες και κατόπιν θα πάρουν τις οριστικές αποφάσεις τους.

Πυρ και μανία οι Μασσαρενοί
Σε σοβαρότατες καταγγελίες για τη συμπεριφορά του διαιτητή Θανάση Ντόκου προς τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας Κ 14, στο παιχνίδι της Κυριακής με την Αρένα, προχώρησε, με ανακοίνωσή της, η διοίκηση του Αστέρα Μασσάρων, εκφράζοντας ταυτόχρονα σφοδρά παράπονα και για τη διαιτησία του αγώνα με τον ΑΕΡΑ (Χατζηαλεξίου, Βούλγαρη, Τσακμακίδης), στο παιχνίδι που προηγήθηκε το Σάββατο για το πρωτάθλημα Κ 16.

Αναλυτικά:   
« Όλα έχουν κάποιο όριο.
Η υπομονή του Αστέρα Μασάρων τελείωσε. Ήρθε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και η σιωπή μας λαμβάνει τέλος έπειτα από την ανεπίτρεπτη συμπεριφορά του διαιτητή κ. Θανάση Ντόκου στον τελευταίο αγώνα του παιδικού τμήματος υποδομών μας (Κ- 14). Δεν είναι δυνατόν διαιτητής κατά τη διάρκεια του αγώνα να λέει συνεχώς στους παίκτες μας "σήμερα θα χάσετε"- "τώρα θα φάτε το γκολ"-"εσάς δεν θα σας δώσω φάουλ γιατί δεν το χρειάζεστε" και να υπολογίζει το τείχος για εκτέλεση φάουλ στα 15 μέτρα.

Το ίδιο έργο σε επανάληψη (και όχι για πρώτη φορά) μία μέρα πριν στον αγώνα του εφηβικού τμήματος (Κ-16) με τη διαιτησία απαθή σε οφσάιντ, πλάγια, φάουλ ακόμα και σε γκολ που αποκρούστηκε πίσω από τη γραμμή του τέρματος.

Τελικά αναρωτιόμαστε τι καλούμαστε να μάθουμε στα παιδιά των υποδομών μας να σέβονται τέτοιου είδους διαιτησίες; Κάποια στιγμή οι άρχοντες των γηπέδων θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν και υπήκοοι και χωρίς τη δίκαιη διαχείρισή τους θα πάψουν από άρχοντες.

Τα λάθη είναι ανθρώπινα σε έναν αγώνα, η εμπαθής όμως διαιτησία δεν δίνει χώρο για την ανάπτυξη του "ευ αγωνίζεσθε", γιατί αυτό που μετράει τελικά δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα, αλλά όλη η διαδικασία για να φτάσουμε σε αυτό. Εμείς ως Αστέρας Μασάρων θα συνεχίσουμε με αγάπη να δουλεύουμε με γνώμονα το "νους  υγιείς εν σώματι υγιεί", ας σκεφθούν και οι διαιτητές αν θα μας ακολουθήσουν με "ευ αγωνίζεσθε"».