Ενεργειακή Αναβάθμιση Τουριστικών Μονάδων: Η περίπτωση του Δημοτικού Ξενώνα Πολυβώτη Νισύρου

Ενεργειακή Αναβάθμιση Τουριστικών Μονάδων: Η περίπτωση του Δημοτικού Ξενώνα Πολυβώτη Νισύρου

Ενεργειακή Αναβάθμιση Τουριστικών Μονάδων: Η περίπτωση του Δημοτικού Ξενώνα Πολυβώτη Νισύρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 292 ΦΟΡΕΣ

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Νισύρου αναφέρει τα εξής:

Ο Δήμος Νισύρου σε συνεργασία με το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων (ΔΑΦΝΗ), τον Δήμο Κώ και συντονιστή το Ενεργειακό και Περιβαλλοντικό Γραφείο Αιγαίου (ΕΠΕΓΑ), οργάνωσαν ημερίδα με τίτλο «Ενεργειακή αναβάθμιση τουριστικών μονάδων», η οποία είχε στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση αλλά και ανταλλαγή ιδεών μεταξύ των συμμετεχόντων σχετικά με τεχνικές και χρηματοδοτικές λύσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση τουριστικών μονάδων στην Κω και την Νίσυρο αλλά και ευρύτερα στο νησιωτικό χώρο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Μαρτίου και ώρα 10:00 – 14.00 στο Λαογραφικό Μουσείο της Κω (Χάνι).

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου HAPPEN, το οποίο προωθεί τη ριζική ανακαίνιση των κτιρίων της Μεσογείου ώστε να επιτευχθεί η ελαχιστοποίηση της αντίστοιχης ενεργειακής κατανάλωσης.

Στο πλαίσιο του HAPPEN το ΕΠΕΓΑ θα παράσχει τεχνική υποστήριξη στο Δήμο Νισύρου για την ωρίμανση έργου ριζικής ανακαίνισης του Δημοτικού Ξενώνα στον Πολυβώτη Νισύρου. Στην εκδήλωση εκπρόσωποι του ΕΠΕΓΑ παρουσίασαν τις προτεινόμενες λύσεις τόσο για τον ξενώνα όσο και ευρύτερα για αντίστοιχα κτίρια στο νησιωτικό χώρο, αναδεικνύοντας τόσο τις προκλήσεις όσο και τα οφέλη των εν λόγω παρεμβάσεων αλλά και την προστιθέμενη αξία στην τοπική ανάπτυξη.

Στην ημερίδα παραυρέθηκαν εκπρόσωποι τόσο της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ευρύτερου δημοσίου τομέα όσο και σε ιδιωτικούς φορείς που εμπλέκονται στη διαμόρφωση στρατηγικών και σχεδίων δράσης για την ενεργειακή αποδοτικότητα των κτιρίων και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον σχεδιασμό, κατασκευή και ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων καθώς και σε ιδιοκτήτες τουριστικών μονάδων.

Διαβάστε ακόμη

Αποτροπιασμός Νικητιάδη στη Βουλή για τα όσα ακούγονται για το μουσείο στη Νίσυρο

Νικητιάδης για την υπόθεση αρχαιοφύλακα Νισύρου: «Να μην μείνει κλειστό το μουσείο» – Μενδώνη: «Έχουν ήδη δοθεί οι εντολές»

Νίσυρος: Νέες καταγγελίες για τη δράση του αρχαιοφύλακα

Χρ. Κορωναίος, δήμαρχος Νισύρου: Προτεραιότητα όλων να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και να αναδειχθεί η αλήθεια των γεγονότων

Χιλιάδες κιλά υλικού απέστειλε για ανακύκλωση ο δήμος Νισύρου

Επιτυχία Νισύριων μαθητών σε πανελλήνιο μαθηματικό διαγωνισμό

O δήμος Νισύρου ιδρυτικό μέλος του "Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων"

Επίσκεψη του υφυπουργού Ναυτιλίας στη Νίσυρο για τον εορτασμό της 76ης Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα