Ένας «Mikrokosmos» στη Ρόδο

Η πρώτη έκδοση του Φεστιβάλ Ευρωπαϊκή Πολυφωνία, - με συνδιοργανωτές τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ), τον  Γαλλικό Οργανισμό Arts Spontanés, τον Οργανισμό Ars Artis και το Ωδείο A. Corelli -, υλοποιήθηκε με επιτυχία στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου στις 15 και 16 Φεβρουαρίου 2019, μετατρέποντας την Πόλη σε ένα ενεργό εργαστήρι μουσικής, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να λάβει μέρος σε διάφορα διαδραστικά μουσικά εργαστήρια και συναυλίες ενός υψηλού αισθητικού και καλλιτεχνικού προγράμματος.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη διεθνούς φήμης Γαλλική Χορωδία Mikrokosmos, τη Μικτή Χορωδία Δήμου Ρόδου, την Ευρωπαϊκή Χορωδία Μουσικού Σχολείου Ρόδου, την Παιδική Χορωδία Amabile και τον πιανίστα Παναγιώτη Γώγο υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Loïc Pierre και του Μιχάλη Καλαεντζή.

Οι δύο καλλιτεχνικοί διευθυντές του φεστιβάλ, Σάββας Καρατζιάς (πρόεδρος του Οργανισμού Ars Artis με έδρα την Ρόδο ) και Χρύσανθος Αντωνίου (πρόεδρος του γαλλικού Οργανισμού Arts Spontanés με έδρα το Παρίσι) ευχαρίστησαν θερμά το κοινό και εξέφρασαν την επιθυμία συνέχισης του φεστιβάλ και της φιλοσοφίας του:

«Είμαστε βέβαιοι πως ο κόσμος θα αγκαλιάσει και τις επόμενες εκδόσεις του Φεστιβάλ με τον ίδιο ενθουσιασμό και αγάπη.

Η αισθητική του καλλιτεχνικού προγράμματος χτίζεται μέσα από τους καλλιτέχνες που έχουν ως γνώμονα την απλότητα.

Γι’ αυτό και η συγκίνηση ήταν ακόμη μεγαλύτερη με την συνάντηση του κοινού και των “εν κινήσει φωνών” της Γαλλικής χορωδίας Mikrokosmos και τοπικών χορωδιών.  

Η τέχνη και η καινούργια αυτή αισθητική έχει βρει το σπίτι της στη Ρόδο και στις καρδιές των ανθρώπων της. Κρατώντας την συγκεκριμένη καλλιτεχνική γραμμή και με την πολύτιμη βοήθεια των τοπικών αρχών και χορηγών μας, σε πολύ γρήγορο διάστημα θα μπορέσουμε να μετατρέψουμε το Φεστιβάλ και το νησί ως έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς «καλλιτεχνικού-χειμερινού τουρισμού».