Περήφανοι μαχητές,  κι ας έχασαν στα σημεία

Με την πίκρα του αποκλεισμού, αλλά και με την περηφάνια μίας καλής και ψυχωμένης εμφάνισης, επιστρέφουν από την Αθήνα οι ποδοσφαιριστές της μικτής ομάδας Παίδων της ΕΠΣΔ.

Μετά από ένα έξοχο παιχνίδι το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Δωδεκανήσου ηττήθηκε από το αντίστοιχο του Πειραιά με 3-2 και έμεινε εκτός των προημιτελικών του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων της ΕΠΟ, κέρδισε όμως τις εντυπώσεις και ταυτόχρονα πολλά παιδιά το ενδιαφέρον των ουκ ολίγων κυνηγών ταλέντων που βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου της Βάρης. Άλλωστε, το πρώτο και σημαντικότερο ζητούμενο ήταν αυτό.

Τα παιδιά του Θεόδωρου Θεοδώρου στάθηκαν εξαιρετικά απέναντι σ’ έναν ισχυρό αντίπαλο, που κατέβηκε με εννέα ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στην αρχική ενδεκάδα, πάλεψαν σαν ίσος προς ίσο και λύγισαν στα σημεία.

Οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ στο 30’ και στο 50’ έκαναν το 2-0, μεσολάβησε ένα δικό τους δοκάρι στο 48’ και νωρίτερα ένα της Δωδεκανήσου στο 33’ με τον Πιζάνια.   
Ο τελευταίος μείωσε στο 60’ σε 2-1, ωστόσο η μεγάλη ανατροπή δεν έγινε ποτέ, παρότι οι αντίπαλοι έπαιζαν από το 55’ με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του τερματοφύλακά τους με απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα.

Ο Πειραιάς ευτύχησε να πετύχει στο 62’ ένα τρίτο τέρμα και το μόνο που κατάφεραν τα Δωδεκάνησα ήταν να μειώσουν εκ νέου δύο λεπτά αργότερα με γκολ του Σκαλέρη, ο οποίος και διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Οι συνθέσεις:
Πειραιά
Κρητικός, Μίνος, Κουρδάκης, Βαμβακάς (68’ Πετράκης), Γκέτσος, Κόρπης (70’ Καραμολέγκος), Διαμαντόπουλος, Αθανασίου (70’ Μουζάκης), Μοίρας (40’ Βασιλογιάννης), Ταράκης, Βάρλος (57’ Δρόσος)  
Δωδεκάνησα
Κάλλιαρος, Λεντζάς, Σαββάκης (54’ Σαρηγιάννης), Σκαλέρης, Πεταυράκης, Κελόγλου, Κακακιός (45’ Χυσάς), Καρανικολάου, Πιζάνιας, Σάββας (45’ Γιωργαλλής), Ράμμος (56’ Υδραίου)