Νόμιμος κρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο ο διαγωνισμός για τα led

Νόμιμος κρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο ο διαγωνισμός για τα led

Νόμιμος κρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο ο διαγωνισμός για τα led

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 396 ΦΟΡΕΣ

Την ικανοποίησή του εξέφρασε χθες ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο της διαγωνιστικής διαδικασίας για τον ηλεκτροφωτισμό του οδικού δικτύου, δηλαδή του διαγωνισμού για τα LED, έκανε γνωστή χθες, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Είπε, συγκεκριμένα, ο ίδιος: «Μετά από πάρα πολύ καιρό, σχεδόν ενάμιση χρόνο, που έτρεξε μία πολύ μεγάλη καμπάνια λάσπης και συκοφαντίας, μια εκστρατεία παραπληροφόρησης οργανωμένη, μεθοδευμένη, δυστυχώς πολύ καλά, ήρθε η ώρα να λάμψει η αλήθεια για ακόμα μία φορά και να ‘ρθουν οι απαντήσεις όπως πρέπει από τους καθ’ ύλην αρμόδιους φορείς».

Ο κ. Χατζημάρκος, έκανε λόγο για μία μεγάλη εκστρατεία κατασυκοφάντησης στελεχών της Περιφέρειας και πολιτικού προσωπικού της Περιφερειακής Αρχής και είπε στη συνέχεια: «Πάνω σ’ αυτόν τον διαγωνισμό κάποιοι έχτισαν ένα πολιτικό αφήγημα για να καλύψουν το δικό τους πολιτικό κενό, την ένδεια της οποιασδήποτε πρότασης και το χρησιμοποίησαν ως άλλοθι και φερετζέ της ανυπαρξίας τους, της μετά βεβαιότητος πολιτικής ανυπαρξίας τους.

Δεν δίστασαν, για ένα χρόνο τουλάχιστον, να συκοφαντήσουν, να πετάξουν λάσπη, να πούνε όσα περισσότερα ψέματα, να παρουσιάσουν όσες περισσότερες ανακρίβειες μπορούσαν, να αλλοιώσουν την πραγματικότητα με έναν τρόπο εκκωφαντικό, για να πετάξουν λάσπη σε ανθρώπους που απλώς έκαναν τη δουλειά τους». Όπως είπε, σε όλο αυτό το διάστημα, τα στελέχη της Περιφέρειας, ειδικά της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής έκαναν τη δουλειά τους με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία, εστάλη στο Ελεγκτικό Συνέδριο και η έγκριση ήρθε μετά από δύο μήνες από τότε που εστάλη το σύνολο των στοιχείων για να ελεγχθεί για τη νομιμότητα. Είπε, ακόμη, ότι είναι εντυπωσιακό ότι και σ’ αυτό το δίμηνο που βρισκόταν σε εξέλιξη ο έλεγχος υπήρξαν παρεμβάσεις, καταγγελίες και προς το Ελεγκτικό, την ώρα του ελέγχου. «Με λυσσαλέο τρόπο προσπάθησαν να πετύχουν μία ελάχιστη νίκη σ’ αυτή τη μηδενική πορεία τους, μηδενική για τον τόπο, μηδενική για την ηθική, μηδενική για την πολιτική, μηδενική για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος», τόνισε ακόμη.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο ολοκλήρωσε τον έλεγχό του, απεφάνθη, και τους κοινοποίησε και την απόφασή του που είναι ότι ο διαγωνισμός κρίθηκε νόμιμος, η διαδικασία ελέγχθηκε σε όλα τα στάδιά της και δόθηκε το πράσινο φως για να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου, να υπογραφεί και η σχετική σύμβαση. Για να γίνει αυτό, υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν περί τις δύο εβδομάδες για τις διαδικασίες και μετά μπορεί να ξεκινήσει το έργο το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα λιγότερο από δωδεκάμηνο.

Είπε, ακόμη, ότι αυτοί που έκαναν παρεμβάσεις, αυτό το διάστημα, υπηρέτησαν με έναν ξεκάθαρο τρόπο συντεχνιακά συμφέροντα, εργολαβικά συμφέροντα και υπήρξε μία εντυπωσιακή ταύτιση των απόψεών τους με τις απόψεις συγκεκριμένου κλάδου της οικονομίας, του κατασκευαστικού κλάδου. Και δήλωσε στη συνέχεια: «Αυτοί που έχουν ασχημονήσει με τον τρόπο που ασχημόνησαν θα πληρώσουν το τίμημα γι’ αυτό που έκαναν, νομικά.

Και αυτοί και τα παπαγαλάκια τους και τα μικρόφωνά τους και τα μεγάφωνά τους και οι φορείς μετάδοσης του ιού της εμπάθειας». Και έκλεισε λέγοντας: «Νομίζω ότι είναι η τελευταία μάχη που δίνει ένα πάρα πολύ παλιό σύστημα στην προσπάθειά του να επανακάμψει. Ευτυχώς, είμαστε εδώ και δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να συμβεί αυτό με τη βοήθεια της κοινωνίας η οποία καταλαβαίνει, απόλυτα και πλήρως πια, ποιοι και τι υπηρέτησαν».

Διαβάστε ακόμη

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank