Χωρίς Περιφερειακό στίβου φέτος

Τη… μοναξιά της διοργάνωσης ενός διασυλλογικού πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών μόνο για τα Δωδεκάνησα θα νιώσουν φέτος οι αθλητές και οι αθλήτριες από τα σωματεία στίβου της περιοχής μας. 

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, δεν θα διεξαχθεί στη Νάξο το Περιφερειακό, κι έτσι Δωδεκάνησα και Κυκλάδες θα έχουν ξεχωριστές διοργανώσεις. Τις προηγούμενες τρεις χρονιές πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες αυτής της διοργάνωσης στην Κω και δύο φορές στη Ρόδο, με την Περιφέρεια και τον Δήμο Ρόδου να καλύπτουν τη μετακίνηση και τη διαμονή των αποστολών από τα υπόλοιπα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. 

Βάσει προγράμματος, οι αγώνες θα γίνουν το διήμερο 11-12 Μαΐου στη Ρόδο αλλά δεν έχει διευκρινιστεί αν τους φιλοξενήσει το ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» ή το στάδιο «Ιωάννης Πρώτος». 

Να σημειωθεί πως, στην κατηγορία Ανδρών-Γυναικών, πριν το ξεκίνημα του Περιφερειακού, γίνονταν αγώνες του διασυλλογικού σε στάδιο της Αττικής με τις ΕΑΣ από το Αιγαίο και το λεκανοπέδιο να βρίσκονται στον ίδιο όμιλο, ενώ στη συνέχεια και πάλι τα Δωδεκάνησα είχαν τους δικούς τους αγώνες.