Το Γυμνάσιο Λ.Τ. / Έμπωνα με το Erasmus+KA2  στη Ρώμη

Στη Ρώμη της Ιταλίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη κινητικότητα μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+KA2 “European Values are all right” στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος το  Γυμνάσιο Λ.Τ. Έμπωνα  με τη Ρουμανία (συντονίστρια χώρα), την Τουρκία και την Ιταλία, η οποία ήταν και η πρώτη χώρα υποδοχής.

Από το Γυμνάσιο Έμπωνα συμμετείχαν επτά μαθητές /τριες της Γ΄ Γυμνασίου, ο Διευθυντής του σχολείου, Μπούτης Μιχαήλ και δύο συνοδοί καθηγήτριες.

H κινητικότητα είχε διάρκεια από τις 11 έως τις 19 Μαρτίου και περιλάμβανε ποικίλες δράσεις.
Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δράσεων και δραστηριοτήτων οι μαθητές/τριες και οι καθηγητές/τριες είχαν την ευκαιρία για τρεις μέρες να επισκεφτούν το σχολείο υποδοχής “Istituto Maria Immacolata” και να συμμετάσχουν σε δράσεις γνωριμίας και δημιουργίας δεσμών μέσω του αθλητισμού και της μουσικής.

Τις υπόλοιπες μέρες το πρόγραμμα περιλάμβανε περιήγηση και ξεναγήσεις από τους μαθητές/τριες του σχολείου υποδοχής αλλά και από ειδικούς ξεναγούς σε αξιοθέατα της Ρώμης, στη Βασιλική του Αγίου Κλημέντιου, στο Κολοσσαίο, στον αρχαιολογικό χώρο της Ostia Antiqua, στο Πάνθεον, στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου και στα Μουσεία του Βατικανού, δράσεις που προώθησαν και συντέλεσαν ενεργά στον διαθρησκειακό και διαπολιτισμικό διάλογο.

Οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου συνομίλησαν και  συνεργάστηκαν άψογα με μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς από τις άλλες χώρες-εταίρους και δημιούργησαν μια αμοιβαία σχέση συνεργασίας και δημιουργικότητας, εγγύηση για την επιτυχία και των επόμενων μετακινήσεων.