Στις 12 Απριλίου έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου το θέμα εκκαθάρισης της «Ρόδων Α.Ε.»

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που έχει προγραμματιστεί για τις 12 Απριλίου, αναμένεται να έρθει για συζήτηση το θέμα της εκκαθάρισης της «Ρόδων Α.Ε.».

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του Σώματος προχθές το βράδυ, ο Δήμαρχος, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ανέφερε ότι είχε υποβληθεί ένα αίτημα από τον επικεφαλής της παράταξης «ΡΟΠΟΑΝ», κ. Γιώργο Υψηλάντη για το θέμα της εκκαθάρισης της «Ρόδων Α.Ε.».

Είπε, μάλιστα, ότι εδώ και καιρό ο ίδιος έχει πιέσει τους αρμόδιους λογιστές. Τον ενημέρωσαν, λοιπόν, ότι έχουν προχωρήσει και μάλιστα όρισαν εκπρόσωπο του Δήμου στη γενική συνέλευση της Εταιρείας στις 10 Απριλίου ενώ στις 12 θα συνεδριάσει το δ.σ.

Έτσι, προχθές, το θέμα που ήρθε στη συνεδρίαση ήταν για τον ορισμό των εκπροσώπων,  ωστόσο ήταν παρών ο εκκαθαριστής, κ. Μάριος Μαραβέλιας, για να ενημερώσει σχετικά με το αντικείμενο της γ.σ. και στο επόμενο δ.σ., στις 12 Απριλίου, εκ των πραγμάτων, η απόφασή της θα έρθει προς έγκριση, όπως προβλέπεται.

Ο κ. Μαραβέλιας, λοιπόν, είπε προς το δ.σ. ότι μετά τον έλεγχο από τον ορκωτό ελεγκτή για τους ισολογισμούς των ετών 2008-2009-2010, και την παράδοση των σχετικών εκθέσεών του καθώς επίσης και την πιστοποίηση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, συγκαλεί τακτική γ.σ. για έγκριση των οικονομικών καταστάσεων της Εταιρείας για τα έτη από το 2008 έως και τον ισολογισμό της διαχειριστική περιόδου που έληξε την 5η Απριλίου 2018, η οποία περιλαμβάνει και την έναρξη του ισολογισμού εκκαθάρισης. Επίσης, στη γ.σ. θα ζητηθεί και έγκριση του σχεδίου επίσπευσης εκκαθάρισης της Εταιρείας και ζήτησε να ορίσουν εκπροσώπους.

Ο κ. Υψηλάντης, ρώτησε αρχικά τι σημαίνει ολοκλήρωση της εκκαθάρισης και ο κ. Μαραβέλιας απάντησε ότι αυτό γίνεται όταν η Επιχείρηση δεν χρωστάει πουθενά, δηλαδή εξοφλεί προμηθευτές, δημόσιο κτλ.

Πάντως, ο κ. Υψηλάντης ζήτησε στοιχεία σχετικά με την εικόνα που έχει ο εκκαθαριστής, κάτι όμως που αναμένεται να συζητηθεί μετά τη γ.σ. και έτσι δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι για ακόμα μία φορά δεν είχαν ουσιαστική ενημέρωση. Ζήτησε, ακόμη, να επιτραπεί στους επικεφαλής των παρατάξεων να παρακολουθήσουν τη γ.σ. ως παρατηρητές, κάτι που έγινε αποδεκτό.

Τέλος, ο Δήμαρχος έκανε γνωστό ότι ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Αλέξανδρος Μανωλάκης έχει οριστεί ως εκπρόσωπος του Δήμου στη γ.σ. με προηγούμενη απόφαση και αναπληρωτής ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Δήμος Μουτάφης ενώ από πλευράς ΡΟΔΑ θα αποφασίσει η Διοίκησή του.