“Ράπισμα” Οικολόγων  κατά Τσιρώνη  για Καστελόριζο

Νέο ηχηρό “χαστούκι” για την ανεκδιήγητη δήλωσή του για το Καστελόριζο “έφαγε” ο Γιώργος Τσιρώνης.

Αυτήν τη φορά από το ίδιο του το κόμμα, τους Οικολόγους Πράσινους. Με ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας τους, οι Οικολόγοι Πράσινοι προχωρούν σε ένα μεγαλοπρεπέστατο άδειασμα προς τον βουλευτή και πρώην υπουργό, τονίζοντας ότι «το νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελορίζου ασφαλώς ανήκει στο Αιγαίο και διοικητικά και πολιτικά-γεωπολιτικά», ενώ υπογράμμισαν με νόημα ότι «οι Οικολόγοι Πράσινοι για το θέμα αυτό υποστηρίζουμε τις πάγιες θέσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής».

Το... οικολογικό “ράπισμα” προς τον Γιώργο Τσιρώνη αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς έρχεται με μια εβδομάδα καθυστέρηση και ενώ έχουν μεσολαβήσει ανεπιτυχείς προσπάθειες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να ανασκευάσει τα περί δήθεν... γεωγραφικής θέσης του Καστελορίζου εκτός Αιγαίου. «Το σημαντικό δεν είναι η γεωγραφική θέση του Καστελορίζου» επισημαίνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, αφήνοντας παράλληλα αιχμές και για τη στάση της αντιπολίτευσης.

Σε κάθε περίπτωση, η... οικολογική “σφαλιάρα” στον Γιώργο Τσιρώνη αποτελεί ταυτόχρονα και έκφραση δυσαρέσκειας στο κόμμα τόσο για τον πρώην υπουργό όσο και για τον διάδοχό του στο υπουργείο Περιβάλλοντος Γιώργο Δημαρά, ενώ αντανακλά και τη γενικότερη ατμόσφαιρα της εσωκομματικής κρίσης που μαστίζει το κυβερνητικό στρατόπεδο.