Για τις ευρωεκλογές «προοδευτικό  μέτωπο» ΣΥ.ΡΙΖ.Α με...Πέτρο Κόκκαλη

Γράφει ο Κοσμάς Σφυρίου

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, συμμετέχοντας (ως παρατηρητής) στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο κ. Τσίπρας διακήρυσσε πως για τις  ευρωεκλογές πρέπει να γίνει «προοδευτικό μέτωπο».

Και στην Ελλάδα εκφωνεί λόγους, σε εκδηλώσεις (που ουσιαστικά οργανώνονται από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α) και απευθύνει προσκλητήρια, για «προοδευτικό μέτωπο», εναντίον της δεξιάς. Αυτό θα κάνει σε συριζαίικη «συνδιάσκεψη» αρχές Απρίλη.

Προ ημερών με σχόλιο μου, είχα επισημάνει, ότι από το 2015, μέχρι τώρα,ο κ.Τσίπρας επέλεξε «μέτωπο», με στελέχη της δεξιάς, που ομνύουν (μέχρι και σήμερα) στον Κώστα Καραμανλή. Με τον κ.Πάνο Καμμένο, με τον κ. Παπαγγελόπουλο, με την κα Κουντουρά, με τον κ.Κουϊκ, με την κα Παπακώστα, με την κα Χρυσοβελώνη, με τον κ. Κόκκαλη κ.λ.π.

Με τη ψήφο αυτών και της κας Μεγαλοοικονόμου ( ! ) συμπληρώνει στην Βουλή την κοινοβουλευτική πλειοψηφία 151 και παραμένει ακόμη πρωθυπουργός.

Αυτό έγινε επί 4 & πλέον χρόνια και γίνεται ακόμη σήμερα, εις δόξαν ποιού «μετώπου»;  Του «προοδευτικού» ;...

Και αυτή την «ωραία προοδευτική παρέα», ήλθε να την συμπληρώσει, ως «κερασάκι στην τούρτα» του «προοδευτικού μετώπου» η υποψηφιότητα ΣΥΡΙΖΑ (για τις ευρωεκλογές) του γνωστού μεγαλοεπιχειρηματία κ.Πέτρου Κόκκαλη (!).

Mε τον άνθρωπο, ούτε γνωρίζομαι, ούτε έχω καμιά προσωπική αντίθεση. Δε μπορώ όμως να ξεχάσω, πως όταν ήταν κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, ο Συνασπισμός κατήγγελλε, ότι οι επιχειρήσεις Κόκκαλη (Σωκράτη και Πέτρου) ήταν «εμβληματικές της διαπλοκής»!  Ότι αποτελούσαν τον «εθνικό ... προμηθευτή»!

Τώρα, άλλαξαν οι καιροί;  Ή η νομή της εξουσίας άλλαξε τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α;

Ακόμη και σε επίπεδο συμβολισμών: σε προηγούμενες ευρωεκλογές επέλεγε τον Μανώλη Γλέζο, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου για τις ευρωεκλογές και σήμερα επιλέγει ως υποψήφιο ευρωβουλευτή τον Πέτρο Κόκκαλη.

Άραγε αυτή  η αντίθεση δεν έχει καμιά σημασία; Να σκεφθούμε, πότε γίνεται αυτή η επιλογή; Την ώρα που προσκαλεί το Κίνημα Αλλαγής για «προοδευτικό μέτωπο», την ώρα που αφορίζει  την διαπλοκή, ο κ. Τσίπρας επιλέγει τον κ. Πέτρο Κόκκαλη ως υποψήφιο  ευρωβουλευτή του !...

Οι προοδευτικοί πολίτες ας αναρωτηθούν, με αυτά που γίνονται στην πράξη (άστε τα παραπλανητικά λόγια, τις ανέξοδες διακηρύξεις που «χαϊδεύουν αυτιά») - όταν  ο κ. Τσίπρας  προσκαλεί  σε «προοδευτικό μέτωπο» και  μάλιστα  - τάχα -«χωρίς  να  θέλει  να  ηγεμονεύσει» σ’ αυτό, λέει την αλήθεια;
- Ας  αναρωτηθούν,  εκείνοι  θα  τον  εμπιστεύοντο;