Σε εξέλιξη δύο εργολαβίες για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου των Πεταλούδων

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Ρόδου αναφέρει τα εξής:

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια της παρούσας Δημοτικής Αρχής να αλλάξει την εικόνα του δημοτικού οδικού δικτύου στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Πεταλούδων, όπως και των υπόλοιπων δημοτικών ενοτήτων της Ρόδου, με έργα οδοποιίας προϋπολογισμού 4 εκατομμυρίων ευρώ, που συμβασιοποίησε με δικούς της πόρους και εκτελούνται ταυτόχρονα σε όλο το νησί.

Αναλυτικότερα στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Πεταλούδων, βρίσκονται σε εξέλιξη δύο εργολαβίες συνολικού προϋπολογισμού 637.000 ευρώ, που αφορούν τη βελτίωσης της βατότητας των οδών, στις έξι Τοπικές- Δημοτικές Κοινότητες: Κρεμαστής, Παραδεισίου, Παστίδας, Μαριτσών, Θεολόγου και Δαματριάς.

Πρόκειται για το έργο «αποκατάσταση ζημιών σε δημοτικές ενότητες της δυτικής πλευράς του νησιού», προϋπολογισμού 337.000 ευρώ. Τα έργα ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2018, αλλά λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, ολοκληρώνονται στο αμέσως προσεχές διάστημα με τις τελευταίες ασφαλτοστρώσεις οδών στις τοπικές Κοινότητες Δαματριάς και Θεολόγου, ενώ σήμερα ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις στα Μαριτσά.

 

 

Επιπρόσθετα ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος υπέγραψε στις 26-3-2019 τη δεύτερη κατά σειρά σύμβαση έργου που αφορά τη «βελτίωση της βατότητας των οδών στη δημοτική ενότητα Πεταλούδων» προϋπολογισμού 300.000 ευρώ με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους του δήμου Ρόδου.

Η παρούσα σύμβαση κατασκευής έργου, προβλέπει παρεμβάσεις και έργα οδοποιίας στις έξι κοινότητες της περιοχής και σημεία που κρίθηκαν αναγκαία. Ανάδοχος των δύο έργων είναι η εταιρία «Νικος Β.Λ.Τ. Α.Ε» με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης των εργασιών τις 180 ημέρες.

 

 

«Χρηματοδοτούμε με ίδιους πόρους και εκτελούμε σημαντικά και αναγκαία έργα στο νησί μας, στις δημοτικές μας ενότητες που βελτιώνουν αισθητά την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, αμέσως μετά τον επιτόπιο έλεγχο που πραγματοποίησε στα εργοτάξια και συμπλήρωσε.

«Το αποτέλεσμα είναι ιδανικό και σε αυτό αξίζουν πολλά μπράβο σε όλους τους συνεργάτες μου, αιρετούς και υπηρεσιακούς, καθώς επίσης και στους εκπροσώπους των τοπικών φορέων που με την άψογη συνεργασία μας, μπορούμε και πετυχαίνουμε πολλά».