Ημερίδα για τη σχολική μελέτη και σχολική επίδοση στη Ρόδο

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Υποτροφιών «Εμμανουήλ Χρ. Σταματίου και Μαίρης Χρ. Σταματίου» στο πλαίσιο των δράσεων του με άξονα «Ενδυνάμωση και Ενίσχυση των Σχέσεων Σχολείου και Οικογένειας», οργανώνει ημερίδα με θέμα: «Σχολική Μελέτη και Σχολική Επίδοση: Ψυχολογική και Παιδαγωγική Προσέγγιση».

Η ημερίδα αυτή που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο, την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019,  στις 18.00 στον πολιτιστικό πολυχώρο του Ιδρύματος  στην οδό Γρ. Λαμπράκη 12.

Η σχέση σχολείου-οικογένειας αποτελεί μια δυναμική διαδικασία, η οποία φαίνεται να  έχει ταυτιστεί με τη σχολική μελέτη και τις σχολικές επιδόσεις. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η καθημερινή μελέτη των παιδιών έχει γίνει φόρτος και άγχος, όχι μόνο για τα ίδια τα παιδιά, αλλά και για ολόκληρη την οικογένεια. Η οργάνωση της σχολικής μελέτης αφορά όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Οι διαφοροποιήσεις έγκεινται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε μαθητή, στις απαιτήσεις της εκπαιδευτικής βαθμίδας αλλά και στις μαθησιακές απαιτήσεις του μαθητή, παράγοντες τους οποίους θα προσεγγίσουν οι ομιλητές. Διότι  υπάρχουν εργαλεία και εύχρηστες τεχνικές, οι οποίες μπορούν να κάνουν τη μελέτη ευκολότερη και αποτελεσματικότερη συμβάλλοντας  στην εξομάλυνση των σχέσεων σχολείου-οικογένειας- παιδιού.

Θα μιλήσουν οι:
Βησσαρίων Ζωίδης, εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής: «Η Συμβολή των Γονέων και των Εκπαιδευτικών στην Αποδοτική Μελέτη των Μαθητών»

Ευαγγελία Μαμαλάκη, ψυχολόγος: «Χτίζοντας Σχέσεις που Ευνοούν τη Μάθηση: Γονείς και Εκπαιδευτικοί».