Γεμάτη η μέρα από στίβο

Γεμάτο πρόγραμμα σήμερα στο στίβο χάρις τους αγώνες της ΕΑΣ Δωδεκανήσου στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα». Από τις 9.45 θα υπάρχει δράση για τις μικρότερες ηλικίες, με παιδιά από 9 έως 11 ετών να συμμετέχουν στον 3ο κατά σειρά αγώνα των Mini Athletics Games. Το απόγευμα και συγκεκριμένα από τις 16.15 και μετά θα διεξαχθούν στις ίδιες εγκαταστάσεις οι διασυλλογικοί αγώνες συνθέτων αγωνισμάτων Παμπαίδων-Παγκορασίδων β’ γι’ αθλητές αθλήτριες 12-13 ετών, τα τέτραθλα όπως ονομάζονται από φέτος.

 

Τα αγωνίσματα στα Mini Athletics Games

Όσον αφορά τα αγόρια, θα συμμετάσχουν στα 50μ. παλίνδρομο με αντικείμενα, τα 200μ. βάδην, τα 600μ. ανωμάλου ομαδικού δρόμου τη ρίψη vortex και τη formula. Τα κορίτσια θα συμμετάσχουν στα 50μ. παλίνδρομο με αντικείμενα, τα 600μ. ανωμάλου ομαδικού δρόμου, στο άλμα σε ύψος στο σκάμμα με «ψαλιδάκι», τη σφαίρα 1κ. και τη formula.

 

Αγωνίσματα που περιλαμβάνονται στα τέτραθλα:

Δρόμοι:  60μ  - 60 εμπ. – 1.200μ

Άλματα: Ύψος – Μήκος

Ρίψεις:   Σφαιροβολία (3κ) – Μπαλάκι ή  Vortex

-Τα τέτραθλα  χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες και θα διεξάγεται ένα κάθε φορά, με την προϋπόθεση ότι μέσα στην αγωνιστική χρονιά θα πραγματοποιηθούν και οι τρεις παρακάτω κατηγορίες: - Δρομικό - Ριπτικό- Αλτικό

Η αγωνιστική σύνθεση και χρονική σειρά διεξαγωγής των τετράθλων:

ΔΡΟΜΙΚΟ: 60μ – 1.200μ – Μήκος – Μπαλάκι ή  Vortex

ΡΙΠΤΙΚΟ:   60μ  – Μήκος – Σφαιροβολία - Μπαλάκι ή  Vortex

ΑΛΤΙΚΟ:    60μ Εμπ – Ύψος – Μήκος – Σφαιροβολία