Στην ανακρίτρια Ρόδου δύο αδέλφια κατηγορούμενα για απάτη

Την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου θα περάσουν την ερχόμενη εβδομάδα δύο αδέλφια, ιδιοκτήτες ανώνυμης εταιρείας, τα οποία κατηγορούνται για απάτη και πλαστογραφία σε βάρος Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η υπόθεση αφορά την διενέργεια ανοικτού δημόσιου διεθνή μειοδοτικού  διαγωνισμού από το Δήμο της Ρόδου το 2016 για την ανάθεση της αποκομιδής σκουπιδιών του νησιού μας.

Σε αυτόν τον διαγωνισμό συμμετείχε και η εταιρεία των δύο αδελφών, η οποία και τελικά μειοδότησε και της ανατέθηκε το έργο.

Στη συνέχεια όμως μετά από ενστάσεις που έγιναν από πλευράς των εταιρειών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, διενεργήθηκε έλεγχος στα έγγραφα που είχαν κατατεθεί από τα δύο αδέλφια. Από τον έλεγχο προέκυψε ότι η εγγυητική επιστολή ύψους 3.500.000 ευρώ που είχαν καταθέσει τα δύο αδέλφια ήταν πλαστή και έτσι τελικά δεν ανέλαβε το έργο.

Ωστόσο η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης και σε βάρος των δύο αδελφών ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για απάτη και πλαστογραφία σε βάρος ΟΤΑ για τις οποίες και έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις.

Έτσι την προσεχή Τρίτη 2 Απριλίου, τα δύο αδέλφια συνοδευόμενα από το συνήγορο τους κ. Νικήτα Μπόλκα, θα βρεθούν ενώπιον της ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθούν.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται, ενώ αναλυτικά θα δώσουν εξηγήσεις για την υπόθεση, την Τρίτη στην ανακρίτρια.