Στη Ρόδο  θα γίνει  το συνέδριο της ΓΣΕΕ

Στο νησί της Ρόδου αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, 4 Απριλίου, το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της ΓΣΕΕ,  το οποίο είχε αναβληθεί πριν από μερικές μέρες, μετά από επεισόδια στην Καλαμάτα όπου ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί.

Την πρόταση για τη διεξαγωγή του συνεδρίου, εισηγήθηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κος Γιάννης Παναγόπουλος. Ο ίδιος πρότεινε τη Ρόδο επειδή, όπως επισήμανε,  προσφέρει μεγάλη ασφάλεια και στους εργαζομένους της ΓΣΕΕ.

Στο συνέδριο που θα γίνει στη Ρόδο αναμένεται να πάρουν μέρος πάνω από 450 σύνεδροι.
Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου επισήμανε για το θέμα αυτό:
«Χαιρετίζουμε την απόφαση της ΓΣΕΕ να πραγματοποιήσει ξανά το συνέδριό της στη Ρόδο.
Θα υποδεχτούμε με την πατροπαράδοτη φιλοξενία που μας διακρίνει τους 450 περίπου συνέδρους που θα έλθουν στη Ρόδο.
Καλούμε όλους να σεβαστούν την πόλη μας και να πραγματοποιηθεί το συνέδριο σε συνθήκες που να εξασφαλίζουν την ασφάλεια των συνέδρων και των υπαλλήλων της ΓΣΕΕ.

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ!»


Αντιδράσεις από το ΠΑΜΕ
Τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2019 στις 12 το μεσημέρι, στελέχη του ΠΑΜΕ μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΓΣΕΕ, με επικεφαλής το Γιώργο Πέρρο, θα παραχωρήσουν Συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα εθιμοτυπίας του Δήμου Ρόδου με θέμα: «37ο Συνέδριο ΓΣΕΕ: Έξω από τα σωματεία η εργοδοσία»
Οι ίδιοι έχουν καταγγείλει τις διαδικασίες ως παράνομες και αναμένεται να αντιδράσουν σε όλα τα επίπεδα.

Φωτο αρχείου