Ακραία πόλωση στη μάχη για τις εκλογές στην περιφέρεια

Καταστάσεις ακραίας πόλωσης διαμορφώνονται σε ό,τι αφορά τις εκλογές για την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Με δεδομένο μάλιστα, ότι απομένουν αρκετές εβδομάδες μέχρι τις εκλογές, εκφράζονται βάσιμοι φόβοι ότι θα διαμορφωθούν ακόμα πιο ροκ καταστάσεις!

Ήδη το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης, μεταξύ των παρατάξεων του Μ. Γλυνού και του Γ. Χατζημάρκου, έχει ανέβει θεαματικά και έχει διαμορφωθεί συγκρουσιακό κλίμα, σε όλα τα επίπεδα.
Η “λογική” της σύγκρουσης, διακατέχει ήδη τα στελέχη των συνδυασμών σε όλα τα νησιά και αρχίζουν να διαμορφώνονται καταστάσεις έντονης αντιπαράθεσης.
Ενδεικτικό του κλίματος είναι οι ανακοινώσεις που αντηλλάγησαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, οι δηλώσεις κ.λπ., ενώ αφήνεται ανοικτό και το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το κλίμα αυτό δύσκολα θα αλλάξει τις ερχόμενες εβδομάδες και το πιθανότερο είναι ότι θα έχουμε ακόμα πιο έντονες αντιπαραθέσεις.
Χθες συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της η “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” του κ. Μανώλη Γλυνού εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση εναντίον του περιφερειάρχη κ. Γ. Χατζημάρκου κατηγορώντας τον για ψεύδη, παράνοια, αλαζονεία και παραπληροφόρηση.

Η ανακοίνωση, έχει ως εξής:
«Δεν υπήρξε ποτέ δόκιμος και σώφρων τρόπος να αντιμετωπίσει κανείς τα ψεύδη, την παράνοια, την αλαζονεία και την παραπληροφόρηση.
Αν θέλει ο κος Χατζημάρκος να νομίζει πως αφήνει πίσω του έργο, είναι ελεύθερος να το κάνει. Ο κάθε άνθρωπος δικαιούται να έχει τις φαντασιώσεις του. Τα στοιχεία άλλα λένε.

Αν θέλει ο κος Χατζημάρκος να νομίζει πως ο τόπος μας είναι οι 5-10 μισθωμένοι φίλοι του και επειδή αυτοί είδαν “χαρά και προκοπή” τα πέντε τελευταία χρόνια άρα είδε και ο τόπος, τότε ναι, είναι ο αρχάγγελος της ευημερίας του Νοτίου Αιγαίου. Τα νούμερα άλλα δείχνουν.

Αν θέλει ο κος Χατζημάρκος να νομίζει πως τον κυνηγούν οι τρόφιμοι της φάρμας των τρολ που όλοι γνωρίζουν ποιος την συντηρεί προκειμένου να διασύρουν, εδώ και χρόνια, όποιον τολμά να υψώσει ανάστημα, τότε έχει το ελεύθερο και για αυτή του την παραίσθηση. Ο κόσμος βλέπει.
Αν θέλει ο κος Χατζημάρκος να παριστάνει τον καθαρτή που δεν νιώθει τη δυσωδία που αναβλύζει μια πενταετία τώρα πίσω απο τις κλειστές πόρτες του διοικητηρίου ΤΟΥ, τότε οι πόρτες είναι ανοιχτές και τα σκυλιά δεμένα. Η κοινωνία ξέρει.
Αν θέλει ο κος Χατζημάρκος να νομίζει πως είναι δικαιωμένος όταν η αρχική του απόπειρα να φωτογραφήσει συγκεκριμένο εργολήπτη για τα led έχει καταγγελθεί και αναγκάστηκε να ακολουθήσει τον δρόμο της νομιμότητας, μπορεί και αυτό να το κάνει. Οι αποφάσεις και τα έγγραφα είναι διαθέσιμα. Σε όλους.

Αν θέλει ο κος Χατζημάρκος να διαρρέει δημοσκοπήσεις που τον εμφανίζουν να προηγείται με 20-30-40 μονάδες και δεν θυμάται πως η ίδια εταιρεία είχε προβλέψει την ίδια “νίκη” στην τότε συντριβή του απο τον Στάθη Κουσουρνά, ας το κάνει.  Κανείς δεν “τσιμπάει” πλέον.
Η ουσία είναι μία.  Τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι πολίτες απ΄άκρη σ΄άκρη στο Νότιο Αιγαίο και την τελική απάντηση θα σας την δώσει ο καθένας απο αυτούς με την ψήφο του. Κι αυτό που τελικά θα κερδίσετε δεν θα είναι άλλο απο το περιθώριο μερικών μηνών για να αδειάσετε τα γραφεία σας και να τα μαζεύετε. Και τα πράγματα και τις παραισθήσεις σας. Game Over».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Σε ανακοίνωση-απάντηση το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αναφέρει τα εξής:
«Τα “καλά παιδιά” αποκαλύφθηκαν. Ο οχετός των ύβρεων και των χαρακτηρισμών κατά του Περιφερειάρχη, φανερώνει τον πανικό τους.
Προφανώς οι νεοφασίστες της «συμμαχίας» θα ήθελαν πολύ να απαγορεύσουν και στα αθηναϊκά ΜΜΕ και σε οποιονδήποτε ανά την Ελλάδα να τους μετρά δημοσκοπικά.
Εμείς δημοσκοπήσεις δεν κάνουμε, αλλά και δεν ενοχλούμαστε από όποιον κάνει. Το επιτρέπουμε σε όλους.

Στο ανώνυμο και απρόσωπο Γραφείο Τύπου της «συμμαχίας», το μεγαλύτερο τρολ στη ιστορία της πολιτικής, που αδυνατεί να διαχειριστεί την τρικυμία εν κρανίω που το χαρακτηρίζει, ένα μόνο σχόλιο: «Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι».
Δελτία Τύπου όπως αυτό που σήμερα εξέδωσαν, θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας ενός ψυχιάτρου. Είναι και η μοναδική τους χρησιμότητα.

Το σημερινό Δελτίο Τύπου τους, είναι ο καθρέφτης τους.
Αυτοί είναι. Αυτό ξέρουν να κάνουν, αυτό μπορούν. Μόνο να βρίζουν και να συκοφαντούν».

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Σε ανακοίνωση επίσης του γραφείου Τύπου της περιφέρειας, με αφορμή δηλώσεις του περιφερειακού συμβούλου κ. Τζώρτζη Μακρυωνίτη, έγινε γνωστό ότι η περιφέρεια σκοπεύει να προσφύγει στη  δικαιοσύνη (οι δηλώσεις αφορούσαν τον διαγωνισμό για τα led).

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΥΝΟΥ, ΣΤΗ ΣΥΡΟ

Συνεχίζει την περιοδεία του στη Σύρο, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Μανώλης Γλυνός, ο οποίος την Πέμπτη είχε νέα σειρά επαφών με φορείς του νησιού.

Συνοδευόμενος από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου», Αντώνη Χατζηιωάννου, Τζώρτζη Μακρυωνίτη, Μαρία Μαυρίκου, Χρηστιάννα Πάπιτση, Δημήτρη Γρυπάρη και Νίκο Αλμπανόπουλο, επισκέφθηκε τις υπηρεσίες της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζομένους για τα ζητήματα που τους απασχολούν και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Στη συνέχεια, συμμετείχε σε μία ευρεία συνάντηση με τους εκπροσώπους του αθλητισμού στη Σύρο, όπως η ΕΠΣ Κυκλάδων, που εκπροσωπεί συνολικά 31 Σωματεία και 102 αγωνιστικά τμήματα στο νομό Κυκλάδων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του μπάσκετ, του βόλεϊ, του ποδοσφαίρου, αλλά και του κλασικού αθλητισμού.
Οι αθλητικοί φορείς εξέφρασαν στον υποψήφιο περιφερειάρχη την έντονη δυσαρέσκειά τους και την ανησυχία τους για την πολύ κακή κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων όχι μόνο στη Σύρο, αλλά και σε πολλά νησιά των Κυκλάδων. Αυτό, όπως επισήμαναν,  δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στα αθλητικά σωματεία, αλλά κυρίως στους νέους αθλητές οι οποίοι καλούνται να προπονηθούν, σε ακατάλληλους χώρους.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων, αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα της έλλειψης των  χρηματοδοτήσεων τόσο από τους κεντρικούς φορείς όσο και από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, γεγονός που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα καθώς οι ομάδες ποδοσφαίρου τις περισσότερες φορές καλούνται να καλύψουν από ίδιους πόρους τα υπέρογκα ποσά που απαιτούνται για την επιβίωση των ομάδων που δραστηριοποιούνται στα νησιά.

Επιπλέον τέθηκε και το ζήτημα των μετακινήσεων όπως επίσης και το υψηλό κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, καθώς και η ανυπαρξία στήριξης από τους κεντρικούς φορείς αλλά και η έλλειψη επικοινωνίας και συνεννόησης με την περιφερειακή αρχή Νοτίου Αιγαίου.
Τόσο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, όσο και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι τοποθετήθηκαν επί των θεμάτων που έθεσαν οι φορείς του αθλητισμού, με τον κ. Μανώλη Γλυνό να τονίζει ότι στο πρόγραμμα της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου» περιλαμβάνεται σχεδιασμός για την ανάπλαση αθλητικών εγκαταστάσεων, σε συνεργασία με τους Δήμους, αναλόγως των αναγκών του κάθε νησιού.
«Είναι μονόδρομος η συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας και των Δήμων σε κάθε επίπεδο, όπως και στον τομέα του αθλητισμού. Ο Δήμος αποφασίζει, χωροθετεί και η περιφερειακή αρχή προχωρά στην ένταξη των έργων για να δημιουργήσουμε τις αθλητικές υποδομές εκείνες που ανταποκρίνονται σε μια σύγχρονη Περιφέρεια και στις ανάγκες των κατοίκων της», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μ. Γλυνός.

Η δεύτερη μέρα της περιοδείας στη Σύρο ολοκληρώθηκε με τη συνάντηση που είχε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου με την πρόεδρο του Συλλόγου των εργαζομένων του νοσοκομείου Σύρου, κ. Κατερίνα Καλογεράκη.  Ο κ. Μ. Γλυνός συνεχάρη την πρόεδρο του Συλλόγου για το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών στους ασθενείς παρά τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το νοσοκομείου Σύρου και διαβεβαίωσε ότι τα ζητήματα της υγείας είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου». «Δεν μπορούμε να μιλάμε για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του χωρίς να έχουμε λύσει το θέμα της υγείας στα νησιά μας. Ήρθε η ώρα κάποιος να αναλάβει επιτέλους την ευθύνη», υπογράμμισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχει μέριμνα για όλα τα ανοιχτά ζητήματα του τομέα υγείας των νησιών στο πρόγραμμα της παράταξής του.