Τρίποντο παραμονής για τον Ακουσίλαο

Νίκη που ισοδυναμεί με παραμονή στη Β΄κατηγορία, πέτυχε προχθές στο ουδέτερο γήπεδο της Κρεμαστής ο Ακουσίλαος, επικρατώντας του Αγίου Γεωργίου με 3-0.

Ήταν ένα παιχνίδι όπου η ένταση και οι δικαιολογημένες διαμαρτυρίες από πλευράς φιλοξενούμενων για τη διαιτησία του Δημήτρη Ατσικνούδα παραλίγο να το τινάξουν στον αέρα.

Η πρώτη αφορμή δόθηκε στον μη καταλογισμό ενός καταφανέστατου πέναλτι στο 29’ για τους Μαλωνίτες, μετά από ανατροπή που Κοτσίκου από τον Χριστοδούλου μέσα στην περιοχή. Μάλιστα ο Ατσικνούδας για να διακιολογήσει την απόφασή του έδωσε και κίτρινη κάρτα στον παίκτη του «Αγίου».

Η απόφαση που ξεκήκωσε ακόμη περισσότερο τους φιλοξενούμενους, έγινε στο 44’. Μια μπαλιά στην περιοχή του Ψαρά, φάνηκε να ελέγχει ο Κουτσουμπάρης, αλλά η μπάλα αναπηδώντας χτύπησε στο χέρι του, χωρίς όμως να υπάρχει σκοπιμότητα και χωρίς επίσης να υπάρχει κοντά παίκτης του Ακουσίλαου ώστε να επωφεληθεί από την πορεία της.

Με υπόδειξη όμως του βοηθού Ναζιρόπουλου, ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι, με αποτέλεσμα όλος ο πάγκος του «Αγίου» να μπει στο γήπεδο, ενώ κάποιοι από τους παίκτες του θέλησαν να αποχωρήσουν, διαμαρτυρώμενοι.

Τελικά μετά από 3λεπτη διακοπή, η κατάσταση ηρέμησε και αφού ο διαιτητής απέβαλε από τον αγωνιστικό χώρο τον προπονητή της ομάδας της Μαλώνας, Γιάννη Χατζησταμάτη, ο Σαράντης Μ. εκτέλεσε το πέναλτι και έκανε το 1-0.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, οι τυπικά γηπεδούχοι στο 47’ εκμεταλλευόμενοι τον αποσυντονισμό των φιλοξενούμενων από τις διαμαρτυρίες του πρώτου ημιχρόνου, έκαναν το 2-0. Έπειτα από γύρισμα του Ατσίδη στον Σαράντη Σ., αυτός με τη μία σούταρε μέσα από την περιοχή στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.

Αυτό το γκολ απογοήτευσε τους παίκτες του «Αγίου» που φάνηκαν να εγκαταλείπουν την προσπάθεια, με συνέπεια ο Ακουσίλαος να πετύχει και τρίτο γκολ στο 54’ με τον Κουτσουμπάρη Φ., που εκμεταλλεύθηκε κόντρες στην περιοχή έπειτα από κόρνερ του Κοκκάρη, ενώ στο 74’ ο Ατσίδης είχε και σουτ στο δοκάρι.

Μια προσπάθεια από τους Μαλωνίτες να κάνουν κάτι στα τελευταία λεπτά δεν είχε αποτέλεσμα κι έτσι το τελικό 3-0 παρέμεινε.

Με λάθη η διαιτησία των Ατσικνούδα, Ναζιρόπουλου, Σταυρούλια.

Οι συνθέσεις:

Ακουσίλαος: Καρανικόλας, Κοκκάρης, Σαράντης Σ. (58’ Σάββας), Κουτσουμπάρης, Αρφαράς, Τζαβάρης, Σαράντης Μ., Ατσίδης, Πανταζόπουλος, Ζότα (71’ Μαργαρίτης), Χριστοδούλου.

Αγ. Γεώργιος: Ψαράς, Ζολτάν, Καυκάκης (56’ Σκορδάς), Κουτσουμπάρης, Χατζηνικόλας, Λούππος, Χατζημανώλης, Σκυλλαράκης, Μπριζνόβαλης (49’ Κρικάλης), Κοτσίκος, Κούτρης.