Χ. Κόκκινος: «Τα στελέχη της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσουν τις επικίνδυνες δηλώσεις για το Αιγαίο»

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος αναφέρει τα εξής:

Με αφορμή δηλώσεις στελεχών της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που αφορούν το Νότιο Αιγαίο και αμφισβητούν την ελληνικότητα και την εθνική μας κυριαρχία (δηλώσεις Τσιρώνη για Καστελόριζο, Καματερού για σχέσεις Αιγαίου - Ελλάδας - Τουρκίας κ.τ.λ.) σε συνδυασμό με τη διαρκή προκλητικότητα και επιθετικότητα και επιχείρηση γκριζοποίησης του Αρχιπελάγους μας από την Τουρκία, ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι θλιβερό στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζουν μια Κυβέρνηση που δεν έχει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και σίγουρα θα απέλθει σε σύντομο χρονικό διάστημα, με δηλώσεις τους να δημιουργούν αφενός τεράστια εθνικά θέματα σε βάρος της χώρας μας και αφετέρου με την πολιτική ανοησία που τους διακρίνει να ενισχύουν τις φωνές των άκρων και του λαϊκισμού.

Το Αιγαίο είναι ελληνικό αρχιπέλαγος με κατοίκους Έλληνες από αρχαιοτάτους χρόνους. Όσοι/ες αμφισβητούν αυτά τα δεδομένα, ή επιθυμούν να εκφράσουν διαφορετική άποψη για να κερδίσουν λίγα λεπτά δημοσιότητας, θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι η κοινωνία τούς κρίνει και τους καταγγέλλει.

Συγχρόνως οι νησιώτες μας δεν ξεχνούν και καταγγέλλουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία την απαράδεκτη και επιζήμια για τη χώρα μας «Συμφωνία των Πρεσπών» και βροντοφωνάζουν στην Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και στα φερέφωνά τους, ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική.

Προτείνω στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να ξαναδιαβάσουν την Ιστορία μας και την πατριδογνωσία μας και να σταματήσουν τις ανερμάτιστες και επιπόλαιες ρητορείες τους που κάνουν κακό στη χώρα μας και προσβάλλουν τους κατοίκους του Αιγαίου.»