Κινηματογραφική μεταφορά βιβλίου από τους μαθητές της Α’ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Στο πλαίσιο του «Προγράμματος Φιλαναγνωσίας» και με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου του διακεκριμένου συγγραφέα Βασίλη Παπαθεοδώρου,  οι μαθητές των δύο τμημάτων της Α΄ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου πραγματοποίησαν κινηματογραφική μεταφορά ενός βιβλίου του.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους Λίνας Αναγνωστοπούλου, Ευδοκίας Ταράλλη και Αμαλίας Καροφύλλη, μελέτησαν και ανέλυσαν το βιβλίο του Βασίλη Παπαθεοδώρου «Αύρα, το άλογο Ολυμπιονίκης».  

Η εκπαιδευτικός θεάτρου Ζωή Μπέη, δημιούργησε σενάριο με βάση το παραπάνω βιβλίο και καθοδήγησε τους μαθητές να το δραματοποιήσουν. Η δραματοποίηση έλαβε χώρα στο Αρχαίο Στάδιο της Ρόδου και κινηματογραφήθηκε. Η εκπαιδευτικός των εικαστικών Ανθή Κόγκα είχε την ενδυματολογική επιμέλεια της παραγωγής.  

Προϊόν της παραπάνω διαδικασίας απετέλεσε η δημιουργία μιας ταινίας μικρού μήκους με πρωταγωνιστές τους μαθητές.

Την ταινία αυτή θα έχουν τη χαρά να την απολαύσουν οι μαθητές του σχολείου και οι γονείς τους κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του συγγραφέα στο σχολείο την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019.

Οι μαθητές μέσα από τις παραπάνω εκπαιδευτικές διαδικασίες μελέτησαν κείμενα της νεοελληνικής λογοτεχνίας μας, γνώρισαν ιστορικά γεγονότα και εξοικειώθηκαν με πτυχές της θεατρικής και κινηματογραφικής τέχνης.

Πέραν αυτών βίωσαν μια μοναδική εμπειρία και χάρηκαν ιδιαίτερα την όλη διαδικασία.