Αγώνες ποδηλασίας πίστας στη Ρόδο

Στο πλαίσιο της αναπτυξιακής της προσπάθειας αλλά και της διοργάνωσης αγώνων με έντονο στοιχείο του συναγωνισμού, η Τ.Ε. Ποδηλασίας Δωδεκανήσου διοργανώνει Διασυλλογικό Πρωτάθλημα,  το 1ο GRAND PRIX Πίστας Ρόδου, το Σαββατοκύριακο 13-14 Απριλίου στο στάδιο του Διαγόρα για τις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών, Εφήβων-Νεανίδων και Παίδων-Κορασίδων. 

Ο αγώνας είναι ενταγμένος στο ετήσιο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, για το 2019 και κατά τη διάρκειά του θα γίνουν και αγωνίσματα για τις κατηγορίες Παμπαίδων – Παγκορασίδων – Μίνι, για την ανάδειξη νέων αθλητών-αθλητριών και την εξοικείωση των μελών των ακαδημιών συλλόγων με την πίστα. 

Οι αγώνες είναι επίδειξης, μη βαθμολογούμενοι από την ΕΟΠ και οι αθλητές-αθλήτριες στις κατηγορίες Παμπαίδων και Παγκορασίδων αγωνίζονται με ποδήλατο πίστας ή ποδήλατο δρόμου. Στο αγώνα επίδειξης σκρατς, οι κατηγορίες Μίνι αγωνίζονται με ποδήλατο πίστας ή ποδήλατο δρόμου.

Στο αγώνισμα του ενός γύρου πίστας, οι κατηγορίες Μίνι μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιουδήποτε τύπου ποδήλατο, με την προϋπόθεση ότι το ανάπτυγμά του να είναι το μέγιστο της κατηγορίας. Τα αγωνίσματα στις μεγάλες κατηγορίες είναι η ταχύτητα, το σκρατς, το ατομικό πουρσουίτ, η ατομική χρονομέτρηση (1 lap από στάση), ο αποκλεισμός και το τέμπο.

Οι κανονισμοί
Οι αγώνες διεξάγονται με τους Κανονισμούς της Ε.Ο. Ποδηλασίας και ειδικότερα για την ποδηλασία πίστας, ενώ σε όλες τις κατηγορίες ισχύει το μέγιστο ανάπτυγμα (2.2.023).

Σε περίπτωση λιγότερων συμμετοχών από αυτές που προβλέπονται από τους κανονισμούς, θα γίνουν συγχωνεύσεις, σε κοινή κατάταξη (1.4.020/κανονισμοί ΕΟΠ).

Κάθε σωματείο έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, με ποδηλάτες των κατηγοριών της προκήρυξης, λαμβάνοντας υπόψη και το 1.4.023/κανονισμών της ΕΟΠ, με ευθύνη και δήλωση συμμετοχής του σωματείου τους.

Οι συμμετοχές
Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν όλα τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της Ε.Ο.Π. με απεριόριστο αριθμό αθλητών-αθλητριών. Τα δελτία τους πρέπει να είναι έγκυρα για το 2019, και ο κάθε συμμετέχων ή συμμετέχουσα πρέπει να προσκομίζει την κάρτα υγείας στη Γραμματεία του αγώνα.

Η χρήση κράνους και ποδηλάτου με προδιαγραφές πίστας είναι υποχρεωτική και στις επίσημες προπονήσεις.

Η Γραμματεία
Η Γραμματεία θα λειτουργεί εντός του ποδηλατοδρομίου το Σάββατο 13 Απριλίου από τις 14.00 μέχρι τη λήξη των αγώνων, καθώς και την Κυριακή, από τις 9.00. Τις ώρες λειτουργίας, θα γίνεται ο έλεγχος των δελτίων και καρτών υγείας, καθώς και η παραλαβή των αριθμών του αγώνα. 

Οι δηλώσεις συμμετοχής
Η δήλωση πρέπει να αποσταλεί μέχρι και την Τρίτη 9 Απριλίου και ώρα 20:00 στο e-mail: tedodekanisou@gmail.com στο έντυπο συμμετοχής. Στις δηλώσεις συμμετοχής θα φαίνεται με ευκρίνεια το ονοματεπώνυμο, ο αριθμός δελτίου και ο Αρχηγός – Συνοδός κάθε ομάδας.

Το τεχνικό συνέδριο
Το Τεχνικό Συνέδριο θα γίνει το Σάββατο 13 Απριλίου, 40 λεπτά πριν την έναρξη του προγράμματος, στον χώρο της Γραμματείας των αγώνων και η παρουσία των αρχηγών των ομάδων είναι υποχρεωτική. Στον αγώνα θα απονεμηθούν μετάλλιο και δίπλωμα στους τρεις πρώτους νικητές-τριες, κάθε αγωνίσματος - κάθε κατηγορίας. 

Το πρόγραμμα των αγώνων: 
Σάββατο
15.00 200μ. ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ – ΠΑΙΔΩΝ – ΝΕΑΝΙΔΩΝ – ΕΦΗΒΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ – ΑΝΔΡΩΝ
(Σε κάθε κατηγορία, προκρίνονται οι 6 καλύτεροι χρόνοι)

16.00 ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ –ΑΓΩΝΑΣ ΣΚΡΑΤΣ
ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ/ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ – 12 στροφές
ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ ΑΓΟΡΙΑ-ΚΟΡΙΤΣΙΑ –7 στροφές
ΜΙΝΙ ΜΙΚΡΑ ΑΓΟΡΙΑ-ΚΟΡΙΤΣΙΑ – 5 στροφές

16.30 ΑΓΩΝΑΣ ΣΚΡΑΤΣ
ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ – 12 στροφές, ΠΑΙΔΩΝ – 18 στροφές, ΝΕΑΝΙΔΩΝ – 18 στροφές,
ΕΦΗΒΩΝ – 24 στροφές, ΓΥΝΑΙΚΩΝ – 24 στροφές, ΣΚΡΑΤΣ ΑΝΔΡΩΝ – 36 στροφές

17.30 ΤΑΧΥΤΗΤΑ 1/2 ΤΕΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ
Ημιτελικές σειρές: ΣΕΙΡΑ 1η (μονός αγώνας) 1ος – 3ος και 6ος καλύτερος χρόνος,
ΣΕΙΡΑ 2η: (μονός αγώνας) 2ος – 4ος και 5ος καλύτερος χρόνος

Οι νικητές κάθε σειράς προκρίνονται στον τελικό. Οι τέσσερις ηττημένοι συμμετέχουν σε επαναληπτικό αγώνα (repechage), με τον νικητή να προκρίνεται στον τελικό

18.00 ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΟΥΡΣΟΥΙΤ (Απευθείας Τελικός) ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ – 4 στροφές, ΠΑΙΔΩΝ – 5 στροφές, ΝΕΑΝΙΔΩΝ – 5 στροφές, ΕΦΗΒΩΝ – 7 στροφές, ΓΥΝΑΙΚΩΝ – 7 στροφές, ΑΝΔΡΩΝ – 9 στροφές

Σε κάθε σειρά, σε κάθε κατηγορία, οι ποδηλάτες/τισσες αγωνίζονται σε ζευγάρια.

19.15 ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΕΛΙΚΟΣ (1η εως 3η θέση)

19.30 ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Κυριακή
10.00 ΑΤΟΜΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ
ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ – ΠΑΙΔΩΝ – ΝΕΑΝΙΔΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ 500 μέτρων
ΕΦΗΒΩΝ – ΑΝΔΡΩΝ 1000μ.

11.00 ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ: ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ 412Μ. ΑΠΟ ΣΤΑΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΙΝΙ

12.00 ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ 
ΠΑΙΔΩΝ – ΕΦΗΒΩΝ - ΑΝΔΡΩΝ

12.30 ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ - ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ

13.00 ΑΓΩΝΑΣ ΤΕΜΠΟ 
ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ – 12 στροφές, ΠΑΙΔΩΝ – 18 στροφές, ΝΕΑΝΙΔΩΝ – 18 στροφές,
ΕΦΗΒΩΝ – 24 στροφές, ΓΥΝΑΙΚΩΝ – 24στροφές, ΣΚΡΑΤΣ ΑΝΔΡΩΝ – 36 στροφές

14.00 ΑΠΟΝΟΜΕΣ.

Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του αγώνα (π.χ. αναβολή αγωνισμάτων, σύμπτυξη κατηγοριών κλπ.). Αρμόδιοι για την κατάρτιση και επισημοποίηση του προγράμματος του αγώνα καθώς και για ό,τι δεν προβλέπει η προκήρυξη, είναι ο αλυτάρχης των αγώνων και η αγωνόδικος επιτροπή.

Ιατρική κάλυψη: Ιατρικό προσωπικό και κάλυψη από ασθενοφόρο.
Αλυτάρχης: Τάντης Σπύρος

Υπεύθυνος Διοργάνωσης: Παπασταματάκης Ιωάννης τηλ. 694633636.