Διήμερη εκδρομή κλάδου Λυκοπούλων ΠΕ Δωδεκανήσου

Στις παιδικές κατασκηνώσεις του Προφήτη Ηλία βρέθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο 122 λυκόπουλα ηλικίας 7 έως 11 ετών όπου μαζί με τους 15 βαθμοφόρους τους έπαιξαν το προσκοπικό παιχνίδι όπως ορίζει η μεθοδολογία του κλάδου Λυκοπούλων.

Λυκόπουλα από τα 3 προσκοπικά συστήματα της πόλης της Ρόδου αλλά και της Ιαλυσού, της Κρεμαστής και του Παραδεισίου, συναντήθηκαν όλα μαζί και μέσα από τον Μύθο του Peter Pan που οι βαθμοφόροι ετοίμασαν ειδικά για αυτό το διήμερο κατάφεραν να ενισχύσουν τις γνώσεις τους σε θέματα διαβίωσης στο ύπαιθρο και συνεργασίας μεταξύ τους.

Αρχηγός της Διήμερης Εκδρομής ήταν ο Έφορος Κλάδου Λυκοπούλων της Π.Ε. Δωδεκανήσου Γιάννης Μαλλιάκας

Διήμερη Εκδρομή Εξερεύνησης Δάφνης
Με επιτυχία έγινε το Σαββατοκύριακο 30-31/3 η εκδρομή εξερεύνηση Δάφνης του κλάδου ανιχνευτών. Η δασική περιοχή της Ψίνθου αποτέλεσε ιδανικό μέρος για να τους ανιχνευτές μας που έχουν ολοκληρώσει το απαιτούμενο κομμάτι της προόδου τους.

Ο σκοπός της εκδρομής, για τους ανιχνευτές, ήταν να δείξουν ότι τόσο ατομικά, όσο και σε συνεργασία μεταξύ τους, είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά τις γνώσεις και ικανότητες της υπαίθρου, την προσκοπική τεχνική, να είναι οργανωμένοι, αυτάρκεις, να παίρνουν πρωτοβουλίες και μπορούν να αντεπεξέλθουν με ασφάλεια στην εξερεύνηση που περιλαμβάνει πορεία και διαβίωση στο ύπαιθρο με διανυκτέρευση.

Πραγματοποίησαν έρευνα με θέμα «Τοπικά φαγητά και σχετικά έθιμα», αντλώντας πληροφορίες από τους κατοίκους του χωριού της Ψίνθου οι οποίοι ήταν ιδιαίτερα πρόθυμοι να απαντήσουν.

Επίσης, έγινε προσφορά, στο τεχνητό φράγμα μεταξύ των περιοχών Φασούλι και Καμάρι, όπως και στο κέντρο προστασίας και ενημέρωσης για το ψάρι Γκιζάνι. Η προσφορά περιλάμβανε εργασίες καθαρισμού και καλλωπισμού των περιοχών.

Πολύτιμη ήταν και η βοήθεια του προέδρου την Ψίνθου, κ. Κυριάκου Καρίκη, καθώς παρείχε στα λυκόπουλα όλα τα απαραίτητα υλικά για την προσφορά τους και συμμετείχε μαζί τους στον καθαρισμό.