Με επιτυχία η εκδήλωση «Κοιμάμαι – Κινούμαι – Τρέφομαι» του συλλόγου «Θάλεια»

Ο Δωδεκανησιακός Σύλλογος Αυτοάνοσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας & Λύκου «ΘΑΛΕΙΑ» σε συνεργασία με την "International Sports and Spine", πραγματοποίησαν την Τετάρτη 27 Μαρτίου, ομιλία με θέμα «Κοιμάμαι – Κινούμαι – Τρέφομαι».

Τρεις απλές λέξεις, που περικλείουν τόσο ουσιαστικές ερμηνείες… και πολλές φορές βέβαια… παρερμηνείες!
Το κοινό, που κατέκλυσε τη νέα πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου,  δίνοντας έναν ξεχωριστό παλμό στην εκδήλωση, είχε την ευκαιρία, να ακούσει σαφείς και χρήσιμες συμβουλές από τους εξαίρετους ομιλητές,

▪ Τον Χειροπρακτικό Χάρι Ναχνά,
▪ Τον Χειροπρακτικό Λεονάρδο Παπανικολάου,
▪ Τη Διατροφολόγο Ναταλία Παγώνη και
▪ Τη Φυσικοθεραπεύτρια Μαρία Σαλαμαστράκη.

Η Αγγλίδα μυθιστοριογράφος και δοκιμιογράφος Βιρτζίνια Γουλφ, είχε πει πως δεν μπορεί κάποιος να σκεφτεί καλά, να αγαπήσει καλά, να κοιμηθεί καλά, αν δεν έχει φάει καλά!

Και τελικά, σύμφωνα με τις οδηγίες των ομιλητών, οι οποίοι εστίασαν στα θέματα του ύπνου, της διατροφής, της κίνησης και του χορού… Το να μείνει κανείς υγιής, δεν είναι και τόσο υψηλά μαθηματικά.

Αν χρησιμοποιήσει στη διατροφή του τροφές ισορροπημένες σε πρωτεΐνες, λύπη και σύνθετους υδατάνθρακες.

Αν κινείται αρκετά μέσα στην ημέρα, π.χ. αν χρησιμοποιεί τις σκάλες αντί για το ασανσέρ, αν χορεύει ακόμα και στην κουζίνα του την ώρα που μαγειρεύει… κι αν ο ύπνος του είναι 7-8 ώρες ημερησίως, μπορεί να τα καταφέρει!

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη  στήριξη του προέδρου Νικολάου Φρόνα και του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου και την προσφορά του coffee break από το ξενοδοχείο Best Western Plaza.