Παράσταση διαμαρτυρίας των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Παράσταση διαμαρτυρίας των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Παράσταση διαμαρτυρίας των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 262 ΦΟΡΕΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας στην κοσμητεία του Πανεπιστημίου Αιγαίου, πρόκειται να πραγματοποιήσουν σήμερα φοιτητές στη Ρόδο. Σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης “Πανσπουδαστική κίνηση Συνεργασίας-ΠΚΣ”, αναφέρονται τα εξής:

«Κλείνουν σε όλες τις πτώσεις την «ανωτατοποίηση» και δεν έχουν εξασφαλίσει ούτε ένα πιάτο φαΐ για τους φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Ρόδου το 2019.
1. Από τις 594 αιτήσεις που επέτρεπε το σύστημα του Πανεπιστημίου Ρόδου να γίνουν μόνο οι 328 εγκρίθηκαν!
2. Κάθε 6μηνο πριν την εξεταστική, και λόγω της λογικής αύξησης των φοιτητών που επιστρέφουν στο νησί, κόβονται δεκάδες φοιτητές από την σίτιση αυτόματα και χωρίς καμία ενημέρωση, λες και ξαφνικά πλούτισαν!
3. Με το απαράδεκτο καθεστώς, αν δεν επισκεφτείς το εστιατόριο έστω 4 φορές το 15ήμερο σε βγάζουν από τις λίστες σίτισης για το επόμενο 15ήμερο!
Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια σε αυτή την πραγματικότητα!
Κανένας μόνος του!

ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΑΠΡΙΛΗ, 11:30 π.μ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΡΟΔΟΥ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Άμεσα να ενταχτούν στις λίστες σίτισης όλοι οι φοιτητές που πετάχτηκαν εκτός!
• Εξασφάλιση σίτισης και στέγασης για όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.
• Δωρεάν σίτιση με την επίδειξη του πάσο για όλους τους φοιτητές που το επιθυμούν.
• Εστιατόρια, κυλικεία στην ευθύνη του κράτους και όχι των ιδιωτών.

Τα τελευταία χρόνια οι τεράστιες ελλείψεις στη φοιτητική μέριμνα, οδηγούν τους φοιτητές να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Οι τεράστιες μειώσεις στους προϋπολογισμούς (πάνω από 65%), οδηγούν τα Ιδρύματα σε εκρηκτικές καταστάσεις. Πολλοί φοιτητές αναγκάζονται να εργαστούν για να καταφέρουν να σπουδάσουν ή ακόμα και για να συμβάλλουν στον οικογενειακό προϋπολογισμό.
Όμως από την υποχρηματοδότηση των σπουδών μας κάποιοι βγαίνουν κερδισμένοι!

Οι κυβερνήσεις σπρώχνουν τα ιδρύματα στο όνομα της «αυτοτέλειας» να αναπτύσσουν επιχειρηματική δραστηριότητα και να νταλαβερίζονται με επιχειρήσεις, να χαρατσώνουν τους φοιτητές, να πουλάνε μεταπτυχιακά, πιστοποιητικά και υπηρεσίες, να εμπορεύονται την έρευνα. Οι διοικήσεις των ιδρυμάτων και ένα τμήμα καθηγητών, το οποίο συνδέεται με επιχειρηματικά συμφέροντα, τρίβουν τα χέρια τους με την εμπορευματοποίηση της παιδείας.

Οι εργολάβοι συνεχίζουν να ελέγχουν τη σίτιση, την καθαριότητα, τη φύλαξη, τη συντήρηση εστιών με «χρυσά» συμβόλαια εκατομμυρίων, και τους χειρότερους όρους για τους εργαζομένους.
Τίποτα δεν χαρίζεται! Όλα κατακτιούνται με αγώνες!

Όλοι μας δίνουμε καθημερινά μικρούς και μεγάλους «αγώνες» για να τα καταφέρουμε. Σαν μαθητές κάναμε θυσίες και μεγάλα έξοδα για να περάσουμε στη σχολή. Σαν φοιτητές χρειάζεται να κοπιάσουμε για να αποκτήσουμε όσα περισσότερα εφόδια και γνώσεις μπορούμε.

Για να έχουν αποτέλεσμα οι θυσίες και οι κόποι μας χρειάζεται να συνδυάσουμε αυτόν τον ατομικό αγώνα με τη συλλογική διεκδίκηση. Ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα συλλογικά μας προβλήματα!

“Σωτήρες” υπάρχουν μόνο στα παραμύθια! Η αδράνεια και η αναμονή δεν μας ταιριάζουν!
Στις Φοιτητικές Εκλογές στις 10 Απρίλη
Στοχεύουμε τον πραγματικό αντίπαλο, αυτούς που δημιουργούν τα προβλήματα, αυτούς που χτίζουν καθημερινά και νέα εμπόδια στην προσπάθεια όλων των φοιτητών να γνωρίσουν ολοκληρωμένα και απρόσκοπτα την επιστήμη τους.

Βάζουμε εμπόδια στις διοικήσεις των ιδρυμάτων που όχι μόνο υλοποιούν αλλά πολλές φορές ξεπερνούν ακόμα και τις κυβερνήσεις στην αντιεκπαιδευτική πολιτική».

Διαβάστε ακόμη

Ολοκλήρωση της ημερίδας «Ταξίδι στον κόσμο των λέξεων και της μουσικής»

Διάκριση για 14χρονη μαθήτρια σε διαγωνισμό της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας

Παράκτιος καθαρισμός στην παραλία της Ψαροπούλας από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου και τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου

Από την εφηβεία στην ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες

Σε πανελλήνιο συνέδριο μαθητές του 1ου Δημοτικού Κρεμαστής και 1ου Δημοτικού Αφάντου

Λαοί και θρησκείες συναντώνται στο νησί «της πεταλούδας» και του «ελαφιού»

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου… ταξιδεύει!

Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) στο Cern