Το Σάββατο ο πρώτος τελικός τoυ πρωταθλήματος γυναικών

Εφτά παιχνίδια έχει δώσει μέσα σε πέντε μήνες ο περσινός πρωταθλητής γυναικών, Ιάλυσος, κι αυτήν την εβδομάδα καλείται να παίξει δύο ματς μέσα σε τρεις μέρες, ένα εκ των οποίων αφορά στο φετινό τίτλο αφού ορίστηκε ο πρώτος τελικός με τον Διαγόρα. 

Η ώρα των τελικών στο ενιαίο πρωτάθλημα γυναικών έφτασε, με τον Διαγόρα και τον Ιάλυσο να «διασταυρώνουν τα ξίφη» τους, έχοντας κατακτήσει την 1η και τη 2η θέση της βαθμολογίας αντίστοιχα.

Ο πρώτος τελικός, λοιπόν, ορίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου, σε ώρα αρκετά περίεργη (16.30’) αλλά μάλλον αναγκαστική αφού υπάρχει και το φάιναλ φορ των παγκορασίδων στην Κρεμαστή το απόγευμα της ίδιας μέρας, με τον Ιάλυσο να παίζει στις 19.00’.

Ωστόσο, για τις «ερυθροκίτρινες» εκκρεμεί ο αγώνας της κανονικής περιόδου με τον Κολοσσό ο οποίος είναι ορισμένος αύριο το βράδυ (20.30’) στο Βενετόκλειο.

Από τη μία πλευρά, θα μπορέσουν να επανέλθουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς εν όψει τελικού, δεδομένου ότι έπαιξαν τελευταία φορά στις 16 Μαρτίου, αλλά από την άλλη, εάν προκύψει κάποιο απρόοπτο, δεν θα έχουν χρονικά περιθώρια αντιμετώπισής του και θα πάνε στον τελικό με ντεσαβαντάζ. 

Υπενθυμίζεται ότι ο φετινός πρωταθλητής γυναικών Δωδεκανήσου χρειάζεται δύο νίκες ή καλύτερη διαφορά πόντων.