Πακέτα για διακοπές και τένις στη Ρόδο

Τουριστικά πακέτα για διακοπές και τένις στη Ρόδο προωθούν τουριστικά πρακτορεία του εξωτερικού, με αφορμή το Παγκόσμιο Τουρνουά Τένις Senior 2019, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο νησί από τις 30 Απριλίου έως τις 5 Μαΐου.

Το διεθνές τουρνουά τένις αφορά την κατηγορία Senior, δηλαδή άνδρες και γυναίκες από 35 έως 90 ετών. Το τουρνουά τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής ομοσπονδίας Αντισφαίρισης με τη στήριξη του συλλόγου βετεράνων αντισφαιριστών Ελλάδα και δόθηκε για πρώτη φορά στη Ρόδο το 2017 από τη διεθνή ομοσπονδία ITF International Tennis Federation.

Για το 2019, στόχος είναι οι 150 συμμετοχές να καλυφθούν από Έλληνες και ξένους αθλητές, καθώς το τουρνουά προωθείται μέσα από τη Βάση της ITF στις εθνικές ομοσπονδίες στον υπόλοιπο κόσμο. Ήδη, το πρακτορείο Olympic Holidays UK προσφέρει πακέτα για διακοπές στη Ρόδο, με συμμετοχή στο συγκεκριμένο τουρνουά. Η εν λόγω δράση συνδράμει και στην προώθηση του αθλητικού τουρισμού, ο οποίος εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον και τη φέρουσα ικανότητα των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Εξάλλου, από τις 12 έως τις 14 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στην Κω και το Τουρνουά Αιγαίου Junior, το οποίο διοργανώνεται τα τελευταία 8 χρόνια και συμμετέχουν Όμιλοι από τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου. Στο εν λόγω τουρνουά, θα συμμετέχουν πάνω από 180 παιδιά, με σκοπό την προώθηση του αθλητικού πνεύματος και της ευγενούς άμιλλας.

Τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται μία σημαντική αύξηση του ενδιαφέροντος για το τένις, το οποίο έχει κατακτήσει μία σημαντική θέση στον αθλητικό τουρισμό της Ελλάδας, ενώ έχει περιθώρια για περαιτέρω ανάπτυξη.

(Πηγή: tornosnews.gr)