«Θα είμαι υποψήφιος» ανακοίνωσε ο Χ. Κόκκινος

Εντός των προσεχών ημερών θα ανακοινώσει τα πρώτα ονόματα υποψηφίων της παράταξής του ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος, τη συμμετοχή της οποίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ανακοίνωσε χτες από τη γέφυρα της Κρεμαστής.

Η παράταξη που έχει στελεχωθεί σε ποσοστό 80% ονομάζεται «Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου» και όπως είπε ο κ. Κόκκινος απαρτίζεται από απλούς πολίτες, που θέλουν να συμβάλουν στην ανόρθωση της περιφέρειας.

Ο κ. Χ. Κόκκινος αναφέρθηκε κατά την ομιλία του, στην προσπάθεια που θα καταβάλλει η περιφερειακή παράταξή του προκειμένου η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να ξεφύγει από την παρακμή και την οπισθοδρόμηση και να γίνει πρότυπο ξανά. 

Επεσήμανε τις μνημονιακές πολιτικές που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια και την απραξία της σημερινής περιφερειακής αρχής. Αναφέρθηκε στην ανάγκη για έργα που θα βελτιώσουν τη ζωή των μονίμων κατοίκων και των επισκεπτών μας και τη διεκδίκηση από την κεντρική εξουσία των απολεσθέντων κινήτρων που υπήρχαν στην περιοχή μας, όπως αυτό των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α.  Τόνισε την ανάγκη στήριξης του τουριστικού τομέα αλλά και την ανάπτυξη του πρωτογενούς (γεωργία, κτηνοτροφία κ.τ.λ.).

Όπως είπε, η παράταξη γεννήθηκε μέσα από τον Έλληνα πολίτη της καθημερινής προσπάθειας και του μόχθου και είναι αποφασισμένη να συγκρουστεί με τους εκπροσώπους του χθες, της παρακμής και της οπισθοδρόμησης. Τέλος τόνισε ότι με τη συμμετοχή του αδέσμευτου και ανεξάρτητου συνδυασμού του στις περιφερειακές εκλογές θα επιδιώξει και να υπάρξει πολιτικός πολιτισμός, κάτι που μέχρι σήμερα δεν διαφαίνεται από συγκεκριμένους κύκλους που επενδύουν στη σκευωρία και τη λάσπη.

Παράλληλα εξηγώντας γιατί επιλέχθηκε η γέφυρα της Κρεμαστής ως τόπος ανακοίνωσης της «Πνοής Δημιουργίας», ο κ. Κόκκινος ανέφερε ότι η γέφυρα της Κρεμαστής είναι μνημείο πολιτικής ανικανότητας, αναποτελεσματικότητας και αδιαφορίας. Ο απερχόμενος περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος υποσχέθηκε πριν πέντε  χρόνια να υλοποιήσει το έργο που είχε ήδη εργολαβία και είχαν συμβεί θλιβερά γεγονότα νωρίτερα. Η εργολαβία επί ημερών του δεν προχώρησε, ούτε φυσικά καινούριο έργο όπως και σε άλλες περιπτώσεις σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Επίσης υπογράμμισε ότι λίγο πιο πέρα είναι το Αιγαίο ελληνικό αρχιπέλαγος και η γειτονική χώρα Τουρκία, στην οποία στέλνει μήνυμα ότι θέλουμε να συνυπάρξουμε ειρηνικά, αλλά δεν εκχωρούμε ούτε σπιθαμή από την εδαφική μας ακεραιότητα σε θάλασσα, ουρανό και στεριά.

«Ως περιφερειακή αρχή μεθαύριο μετά τις εκλογές του Μαΐου, θα δώσουμε το δύσκολο αγώνα και θα φέρουμε την ανάπτυξη δίνοντας τη μάχη σε όλα τα επίπεδα. Σύγκρουση με την παρακμή και τους εκπροσώπους της αλλά πάνω από όλα δημιουργία και αγώνας για να μπορέσουμε να έχουμε αποτελέσματα για θέματα που αφορούν κοινωνικό κράτος, καλύτερη παιδεία, για να έχουμε το μέλλον που μας αξίζει. 

Το να επενδύσεις στην προπαγάνδα απέχει πολύ από την πράξη και από αυτό που θέλει η κοινωνία. Η κοινωνία θέλει αποτέλεσμα και όποιος δεν το έχει αντιληφθεί δυστυχώς είναι χαμένος. Κάνουμε ένα συμβόλαιο σήμερα με την κοινωνία μας που έχει να κάνει με διαρκή επαφή και επικοινωνία, με τη μεγάλη προσπάθεια όλων μας για ένα καλό αποτέλεσμα» δήλωσε ο κ. Κόκκινος και πρόσθεσε: «Η παράταξη στηρίζεται στο λαό και τα στελέχη του είναι άνθρωποι της καθημερινής προσπάθειας και του καθημερινού μόχθου. Δεν έχουμε φίρμες κοντά μας και γι’ αυτό είμαι υπερήφανος που έχουμε κοινά πιστεύω και δε βάλαμε κομματικές ταμπέλες αλλά στοχεύουμε στη διεκδίκηση για τους πολίτες.

Ο συνδυασμός μας στηρίζεται σε ανθρώπους που δε χρειάζονται χρηματοδοτήσεις. Είμαι περήφανος που είμαι μαζί τους, νικήσαμε το φόβο και τις σκευωρίες. Από εδώ και πέρα θα συνεχίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια επικοινωνίας και στήριξης της αλήθειας. Δεν θα αφήσουμε κάποιους να διαιρέσουν τεχνητά την κοινωνία να την οδηγήσουν σε διάσπαση και στον κοινωνικό αυτοματισμό προκειμένου να επιβιώσουν πολιτικά όταν έχουν αποδείξει ότι είναι πολιτικά ανεπαρκείς.

Αναφέρομαι και στη συγκεκριμένη περιφερειακή αρχή και στον απερχόμενο περιφερειάρχη αλλά και στις υπόλοιπες παρατάξεις που θα τις καλέσουμε σε διάλογο εφ’ όλης της ύλης δημόσια για να καταθέσει ο καθένας τις απόψεις του. Εμείς δεν θα κρυφτούμε αλλά θα λογοδοτούμε. Θα συνεχίσουμε τον έντιμο αγώνα, με ενότητα, δύναμη ψυχής και προσπάθεια για να δημιουργήσουμε το μέλλον».