Μ. Γλυνός από την Αντίπαρο: Επιτυχημένη είναι η περιφερειακή αρχή που έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η παράταξη "Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου" αναφέρει τα εξής:

Η ανασφάλεια που βιώνουν οι νησιώτες εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων στον τομέα Υγείας, αναδεικνύεται σε μείζον και κυρίαρχο ζήτημα, κατά τις επαφές του υποψήφιου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Μανώλη Γλυνού, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στις Κυκλάδες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Αντίπαρος, όπου –όπως συμβαίνει και στη Σύμη και σε άλλα νησιά της άγονης γραμμής- υπάρχει ασθενοφόρο το οποίο έχει παραχωρηθεί από το ΕΚΑΒ αλλά δεν υπάρχει διασώστης και χρέη οδηγού εκτελεί υπάλληλος του Δήμου!

Στην Αντίπαρο, με την πάροδο του χρόνου οι οδηγοί του Δήμου ένας-ένας άρχισαν να αρνούνται να συνδράμουν στη διακομιδή ασθενών ως οδηγοί, κυρίως λόγω της μεγάλης

ευθύνης διαχείρισης ενός περιστατικού που δυνητικά μπορεί να αποβεί θανατηφόρο.

Το σοβαρότατο πρόβλημα λύνεται κάθε φορά με αυτοσχέδιες λύσεις. Είτε αναζητείται οδηγός του Δήμου διαθέσιμος (από τους δύο που διαθέτει, εντεταλμένοι για τη οδήγηση τον λεωφορείου ή των απορριμματοφόρων) είτε άλλος υπάλληλος του Δήμου, λύση, που είναι εξάλλου, παράτυπη, εξωθεσμική και δυνητικά επικίνδυνη.

Σε διαφορετική περίπτωση, καλείται ομάδα διάσωσης από την Πάρο που, όπως γίνεται αντιληπτό, χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να καταφτάσει στην Αντίπαρο και να επιστρέψει στο νησί.

Διαφορετικά, αναλαμβάνει να οδηγήσει το ασθενοφόρο οποιοσδήποτε με δίπλωμα βρεθεί κοντά στο περιστατικό (στο δρόμο, σε οικία ή στο χώρο τον ιατρείου) προκειμένου να μεταφέρει τον ασθενή συνοδεία γιατρού- ως την Πούντα της Πάρου μέσω του πορθμείου Αντιπάρου –Πούντας, όπου περιμένει ένα ασθενοφόρο τον ΕΚΑΒ για να παραλάβει το περιστατικό και να το μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας Πάρου, καθώς κανείς δεν αναλαμβάνει να διακομίσει έτσι, άτυπα, ένα σοβαρό περιστατικό ως το ΚΥ.

Η δημοτική αρχή αλλά και οι κάτοικοι του νησιού, περιέγραψαν στον υποψήφιο περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Μανώλη Γλυνό, την μεγάλη ανασφάλεια που βιώνουν εξαιτίας της έλλειψης διασώστη- οδηγού ασθενοφόρου, πρόβλημα που εντείνεται τη θερινή περίοδο.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Μανώλης Γλυνός, ανέφερε ότι η Περιφερειακή Αρχή μπορεί και πρέπει

να αναλάβει ρόλο για την επίλυση των σοβαρών αυτών προβλημάτων, διεκδικώντας και όχι επαιτώντας θεσμοθέτηση οικονομικών κινήτρων για την κάλυψη κενών θέσεων στις δομές υγείας των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.

Δεσμεύτηκε ότι η «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» ως αυριανή περιφερειακή αρχή, από τις πρώτες ημέρες διακυβέρνησής της, θα διεκδικήσει την υλοποίηση σειράς προτάσεων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τους δημάρχους των νησιών.

«Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για τον άνθρωπο και για την ανάπτυξη των νησιών, χωρίς να έχουμε λύσει το θέμα της υγείας στα νησιά μας. Ήρθε η ώρα επιτέλους κάποιος να αναλάβει την ευθύνη, ήρθε η ώρα που η Υγεία των νησιωτών θα αποτελέσει προτεραιότητα στην ατζέντα της διεκδίκησης της περιφερειακής αρχής, που θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του κι εμείς ως “Συμμαχία”, ως αυριανή περιφερειακή αρχή, αυτήν ακριβώς την ανάγκη θα υπηρετήσουμε», διαβεβαίωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Μανώλης Γλυνός την δημοτική αρχή Αντιπάρου και τους κατοίκους ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στο νησί.

Μανώλης Γλυνός από την Νάξο: Ολοι μαζί θα κάνουμε πραγματικότητα την Περιφέρεια των Τεσσάρων Εποχών

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στην Νάξο, την Τρίτη 3 Απριλίου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Μανώλης Γλυνός, πραγματοποίησε επίσκεψη στις υπηρεσίες του Επαρχείου όπου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με εργαζόμενους και να συζητήσει μαζί τους για ζητήματα που τους απασχολούν.

Στη συνέχεια συνοδευόμενος από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους κ. Γιώργο Γκούφα και Μιχάλη Φραγκίσκο, καθώς και από τον κ. Αντώνη Χατζηιωάννου, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Νάξου όπου τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα του νοσηλευτικού ιδρύματος τόσο κατά την συνάντηση με τον διοικητή κ. Κώστα Απιδόπουλο όσο και κατά την συνάντηση με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.

 

 

Ο κ. Μανώλης Γλυνός συνεχάρη τη διοίκηση, τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους ασθενείς, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, επισημαίνοντας ότι με συνεργασία, με συνέργεια και με αποφασιστικότητα πολλά από αυτά τα προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου», συνάντησαν ένα πολύ ευχάριστο κλίμα κατά την επίσκεψή τους σε καταστήματα του κέντρου της Χώρας Νάξου, ευχαριστώντας του κατοίκους για τη θερμή υποδοχή.

Ο κ. Μανώλη Γλυνός, διαβεβαίωσε ότι με το ίδιο ενδιαφέρον και την ίδια αγάπη θα είναι δίπλα τους και ως αυριανή περιφερειακή αρχή. «Χωρίς την στήριξή σας και χωρίς τη συνεργασία σας, τίποτα δεν είναι εφικτό. Σας θέλουμε κοντά μας και θα είμαστε δίπλα σας, για να κάνουμε όλοι μαζί πραγματικότητα την Περιφέρεια των Τεσσάρων Εποχών», δήλωσε ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου».

 

 

Στην συνάντηση που ακολούθησε με τον δήμαρχο Μανώλη Μαργαρίτη και τον αντιδήμαρχο και υποψήφιο δήμαρχο Νάξου Δημήτρη Λιανό, κυριάρχησαν θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το μέλλον των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Αμέσως μετά ο κ. Μανώλης Γλυνός επισκέφθηκε τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Χώρας Νάξου και είχε συνάντηση με στελέχη του ιστορικού Πανναξιακού Αθλητικού Όμιλου, που έχει καταγράψει αξιόλογες διακρίσεις και πολλές επιτυχίες. Από την συνάντηση αναδείχθηκε η ανάγκη επέκτασης και βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων ενώ συζητήθηκαν και τα σοβαρά οικονομικά ζητήματα που ταλανίζουν τους συλλόγους των νησιών εξαιτίας των δαπανηρών μετακινήσεων από νησί σε νησί και του κόστους διαμονής.

 

 

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και οι παράγοντες και τα μέλη του Πανναξιακού, επισήμαναν την ανάγκη να επιλυθεί θεσμικά το μεγάλο αυτό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα αθλητικά σωματεία των νησιών ώστε να μην υστερούν σε σχέση με τα σωματεία της χερσαίας χώρας.

Ο κ. Μανώλης Γλυνός, υπογράμμισε ότι ως νέα περιφερειακή αρχή, θα θέσει σε νέα βάση τη δημιουργία και την ανάπτυξη αθλητικών εγκαταστάσεων σε κάθε νησί, εφαρμόζοντας ενιαίο σχέδιο και όχι με αποσπασματικές ενέργειες που δεν εξυπηρετούν το σύνολο των αθλητικών δραστηριοτήτων.

 

 

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν την Απείρανθο, το παραδοσιακό πετρόχτιστο χωριό, όπου ο υποψήφιος περιφερειάρχης και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι είχαν συνάντηση με τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου της περιοχής και συζήτησαν θέματα που αφορούν στη λειτουργία του συλλόγου αλλά και ζητήματα για την ανάπτυξη και τη βελτίωση των υποδομών της ανατολικής, όπως είναι το οδικό δίκτυο, η κατασκευή αλιευτικού καταφυγίου στην περιοχή «Μουτσούνα» κ.ά.

Ακολούθως ο κ. Μανώλης Γλυνός επισκέφθηκε το Φιλώτι όπου είχε επαφές με κατοίκους και καταστηματάρχες για τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Το βράδυ της Τετάρτης 3 Απριλίου ο κ. Γλυνός και οι συνεργάτες του αναχώρησαν για την Αμοργό.