Δ. Κρεμαστινός για νοσοκομείο Καρπάθου: «Δεν αρκεί ο Οργανισμός και τα εγκαίνια, ένα νοσοκομείο χρειάζεται προσωπικό»

Δ. Κρεμαστινός για νοσοκομείο Καρπάθου: «Δεν αρκεί ο Οργανισμός και τα εγκαίνια, ένα νοσοκομείο χρειάζεται προσωπικό»

Δ. Κρεμαστινός για νοσοκομείο Καρπάθου: «Δεν αρκεί ο Οργανισμός και τα εγκαίνια, ένα νοσοκομείο χρειάζεται προσωπικό»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 206 ΦΟΡΕΣ

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός, απαντώντας στην ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για την επικείμενη ανακοίνωση των εγκαινίων του Νοσοκομείου Καρπάθου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Το Υπουργείο Υγείας δημοσίευσε τον Οργανισμό του Νοσοκομείου Καρπάθου και προγραμματίζει εγκαίνια.

Όμως, ο καθένας καταλαβαίνει ότι για να λειτουργήσει ένα νοσοκομείο δεν αρκεί ο οργανισμός του αλλά η συμπλήρωση των θέσεων του οργανισμού. Εκατοντάδες θέσεις γιατρών και νοσηλευτών σε όλη τη Χώρα υπάρχουν σε οργανισμούς αλλά παραμένουν κενές.

Όσον αφορά την Κάρπαθο, το Κέντρο Υγείας της που θα κλείσει για να μεταφερθεί το προσωπικό στο νέο Νοσοκομείο, στερείται ήδη αρκετών βασικών ειδικοτήτων.

Ο καρδιολόγος, που έχει από χρόνια αποχωρήσει, παραμένει αναντικατάστατος.Το ζήτημα είναι ποια θα είναι τα κίνητρα για να έρθουν οι γιατροί στο Νοσοκομείο Καρπάθου, που είναι ακόμα ανολοκλήρωτο.

Από ετών έχω επισημάνει ότι είναι αδύνατον να υπάρξει λειτουργία του Νοσοκομείου χωρίς το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Πως είναι δυνατόν η στελέχωση του Νοσοκομείου Καρπάθου να στηριχθεί στη στελέχωση του τοπικού Κέντρου Υγείας η οποία είναι ανεπαρκής ακόμα και για λειτουργία Κέντρου Υγείας;"

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Ενεργειακή μετάβαση των νησιών με έργα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία»

Ενισχύεται το Κτηματολόγιο Ρόδου με τρεις μηχανικούς - Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»